cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Kapitány az M4 Sporton

2017. január 9. 12:05

Märcz Tamás az M4 Sport hétfői, Sportreggeli című műsorának volt a vendége, ahol elmondta, az ünnepek után még nem tudták megfelelően visszamelegíteni a szolnoki uszoda vizét, amely ennek ellenére 10-15 perces bemelegítés után alkalmas volt az edzések megtartására.

"A célját elérte az összetartás, sőt, többet is kaptam a vártnál. Sok csapatból jött a húsz játékos, többen nagyon régen, vagy még soha nem vízilabdáztak együtt. Fontos volt, hogy engem és a stábomat is minél gyorsan megismerjék a februári Volvo Kupa előtt" - nyilatkozta a december 15-én megválasztott szövetségi kapitány az edzőtáborról, ami csütörtöktől vasárnapig tartott.

Hozzátette, egyszerű taktikai helyzeteket, technikai részleteket gyakoroltak, amelyekben játékosai napról napra előreléptek, és a fizikai felkészültségükkel is elégedett.

A mostani keret tagjain kívül további öt-hat tapasztalt játékosra - például Varga Dánielre, Varga Dénesre, Hosnyánszky Norbertre és Hárai Balázsra - is számít a jövőben, ők már a februári Volvo Kupán is szerepelhetnek.

A teljes beszélgetés itt tekinthető meg, illetve a szolnoki edzőtáborról weblapunknak itt foglalta össze még vasárnap a tapasztalatait.

Magyar férfiválogatott
Szövetségi kapitány:
Märcz Tamás
Edzők: Gerendás György, Németh Zsolt
Orvos: dr. Gábor Antal
Gyúró: Illés Roland
Mentál tréner: Kenyeres András

Keretedzés
Időpont:
2017. január 5–8.
Helyszín: Szolnok, Vízilabda Aréna

Meghívott játékosok
Kapusok: Decker
Attila (Honvéd), Lévai Márton (DVSE), Nagy Viktor (Szolnok)
Mezőnyjátékosok: Bátori Bence, Kovács Gábor, Nagy Ádám, Salamon Ferenc, Zalánki Gergő (OSC), Bedő Krisztián, Erdélyi Balázs, Kovács Gergő (Eger), Fülöp Bence, Jansik Dávid, Mezei Tamás, Vámos Márton (Szolnok), Kovács Péter, Török Béla (BVSC), Manhercz Krisztián, Sedlmayer Tamás (Szeged), Tóth Márton (FTC)

Vízilabda hírek
Férfi válogatott
märcz tamás