cover image
Egyéb

Tartja első helyét az UVSE

2017. január 7. 17:01

A bajnokcsapat remek első félidei teljesítményének köszönhetően hat góllal győzte le a BVSC-t (13–7), így továbbra is két ponttal előzi meg a Szentesen hét gólt jegyző Szilágyi Dorottya vezérletével 17-9-re győző Dunaújvárost. A Szeged a Honvédot győzte le 12-5-re.

Tekintettel arra, hogy mindkét csapat elsősorban a jövő heti Euroliga-szereplést tekinti momentán kiemelt feladatnak, nem feltétlen az egymás elleni soros rangadóra készítették az edzők a játékosokat – mindez azonban nem azt jelenti, hogy ne tekintette volna fontosnak bármelyik fél a meccset. Áts Bertalan és Petrovics Mátyás is kiemelte, a három pont az három pont, meg kell célozni.

Nos, az első negyedben ezúttal is sikerült a zuglóiaknak egy ideig féken tartani a hazaiakat, akik csak két kapufáig jutottak – igen ám, de aztán villant kettőt Keszthelyi Rita, és rögvest 2–0-ra módosult az állás. A klasszis egy szabaddobást zúdított Bolonyai Flóra kapujába, majd átlövésből célozta meg pontosan a hosszú felső sarkot. A világ kétség kívül egyik legjobbja amúgy mondhatjuk, háromszor villant, elvégre két gólja között emberhátrányban a bal kapufánál blokkolta a labdát csodálatos reflexmozdulattal.

S miután a második negyedet Tóth Ildikó pazar centergólja kezdte („Százszázalékos vagyok, új év, új váll” – fogalmazott az Európa-bajnok center), elkezdte „szétnyitni” a meccset a bajnokcsapat. A menet végére aztán már szakadék tátongott a két együttes között: 4–2 után nagyon hamar lőtt még négy gólt az agresszíven védekező, letámadó UVSE (ezek közül három is lefordulás után született), a tartalékos BVSC képtelen volt tartani ezt a ritmust, mintha nem ízlett volna játékosainak az ellenfél stílusa. Keszthelyi már ekkor négy gólnál tartott, csupán egy ötöst hibázott, de bőven belefért, hiszen csapata remekül dolgozott hátul, illetve Gangl Edina is magabiztosan állt a lábán.

A 8–2-es hátrány után a becsületéért játszottak a vendégek, ám Takács Vivien hamar felavatta a kapuban csereként beálló Doroszlai Vandát. A folytatásban talán csendesebb mederben pólóztak a hölgyek, a BVSC már tartotta a lépést, ám érezhetően a cseréit is bevető, legjobbjait pihentető házigazda is visszavett a tempóból. A vége 13–7 lett, így tartja első helyét a táblázaton az UVSE.

Áts Bertalan, az UVSE vezetőedzője: „Az első két negyedben jól elkapták a ritmust a lányok, jól működött a szoros emberfogás, a zóna is, helyükön voltak a blokkok, Gangl Edina is jól védett. Támadásban Keszthelyi Rita indította meg a gólszerzést, jól játszottunk. A mérkőzés második felében visszább vettünk, lehetőséget kaptak a fiatalok is, elégedett lehetek a mérkőzéssel.”

Petrovics Mátyás, a BVSC vezetőedzője: „Bizonyos helyzetekben egy-egy játékos mentalitása méltatlan volt ahhoz, amit mi képviselünk, egy az Euroligában sikerre vágyó, bajnokságban érmes csapat ilyen szinten nem törődhet bele bizonyos helyzetekbe. A félidőben mindezt elmondtam, a matematika pedig nem hazudik: a 8–2-es első negyed után 5–5-re végeztünk, ez is mutatja a két félidő közötti hozzáállásbeli különbséget. Intelligensek a játékosaim, tudják, hogy ez nem volt elfogadható teljesítmény, főleg az első két negyed. Villámgyorsan tovább kell lépnünk ezen!”

A szintén Euroliga-selejtezőre készülő Dunaújváros eközben a mindig veszélyes Szentes otthonában lépett fel, és szintén a második negyedben gyújtotta be a rakétákat. Ki kell emelni a jó ideje kimagasló formában játszó Szilágyi Dorottyát, aki nyolc lövésből hét gólt szerzett, köztük hat akciógólt (!), vezérletével nyert csapata 17–9-re.

A Szeged a Honvédot győzte le 12-5-re, Bujka Barbara négy gólt vállalt a hazai győzelemből.

Női ob I., középszakasz
Felsőház, 5. forduló

UVSE–BVSC-Zugló-Diapolo 13–7 (2–0, 6–2, 3–3, 2–2)
Hajós-uszoda, vezette:
Kovács Cs. T., Németh A.

UVSE: Gangl – Czigány 1, van der Sloot 3, Szücs 1, Keszthelyi 4, Tóth I. 1, Csabai. Csere: Kövesdi, Kuna, Takács V. 2, Kiss E., Kisteleki H. 1, Pap, Maczkó (kapus). Vezetőedző: Áts Bertalan

BVSC: Bolonyai – Farkas 2, Kisteleki D. 1, Takács O., Leimeter 1, Máté 1, Gyöngyössy 2. Csere: Koncz, Kele, Utassy, Besszer, Doroszlai (kapus). Vezetőedző: Petrovics Mátyás

(Teljes jegyzőkönyv: itt)

További mérkőzések:
Hungerit-Szentesi VK–Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics 9–17 (2–3, 3–6, 4–4, 0–4)
Gólszerzők:
Kövér-Kis 3, Tóth Cs. 2, Szabó K., Pantovic, Hevesi, Farkas, ill. Szilágyi 7, Gurisatti 3, Garda 2, Menczinger 2, Horváth B., Somhegyi, Luka
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem–RacioNet-Honvéd 12–5 (3–1, 2–1, 4–1, 3–2)
Gólszerzők:
Bujka 4, Gémes 3, Lengyel A. 2, Árkosy, Miklós, Pengő, ill. O-Nagy 2, Illés H., Muzsnay, Ármai
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Az állás:

1. UVSE 27 pont
2. Dunaújváros 25 pont
3. BVSC 16 pont
4. Szeged 12 pont
5. Szentes 9 pont
6. Honvéd 0 pont


Vízilabda hírek
női bajnokság
középszakasz
uvse
BVSC
dunaújváros