cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Edzések – az ismerkedés jegyében

2017. január 5. 12:11

„Pozitív értelemben izgulok, kíváncsi leszek, milyen lesz” – fogalmazott Märcz Tamás szövetségi kapitány, aki ma délután/este találkozik a válogatott kerettel, amellyel Szolnokon megkezdi a munkát.

Start.

Miképpen 2016 utolsó napján az újdonsült szövetségi kapitány, Märcz Tamás hivatalosan is bejelentette, 2017. január 5–8. között Szolnokon tartja meg az első edzéseit az első körben kijelölt 20 játékosból álló keret tagjainak.

Sydney bajnokát a Tisza-parti városba menet értük el – s kérdésünkre nem titkolta érzéseit: „Pozitív értelemben izgulok, kíváncsi leszek, milyen lesz.”

A játékosokat ma délután/este várja a helyszínre, ahol érdemben pénteken reggel indul a munka. Miképpen fogalmazott: „Szándékosan így terveztem, hogy lehetőség szerint ne az edzésre essenek be a játékosok. Szolnokot azért is választottam, mert amellett, hogy ideális körülmények között edzhetünk, valamelyest elszeparáltan készülünk. Ha lesz rá mód és lehetőség, a következő két-három alkalommal is a külvilágtól kicsit elzárva folytatnánk a munkát, fontosnak tartom ugyanis, hogy a játékosok két edzés között se találjanak elintézni valót, hanem maximálisan a feladatra tudjanak koncentrálni, ilyenkor feltehetőleg pihenni. Érzésem szerint Budapesten nagyobb lenne az érdeklődés, ami elterelhetné a figyelmet. Ha csak ennyi időt tudunk együtt tölteni, nagyon fontosnak tartom, hogy azt viszont töltsük maximálisan hasznosan.”

A szövetségi kapitány elmondta, abban az öt hónapban, amíg a bajnoki szezon még tart, minden olyan naptári pillanatot meg kell ragadni a találkozásra, mint a mostani, ugyanakkor természetesen igyekezett a klubokkal egyeztetni, hogy nekik is minél jobban megfeleljen az időpont, jó legyen a kapcsolat, ergo mindenki magáénak érezze a válogatottat is.

S hogy konkrétan mit vár a következő öt edzéstől? Íme: „Az első alkalommal találkozunk, ebből adódóan elsősorban az ismerkedés jegyében telnek majd a napok. Egyrészt vannak a keretben olyan játékosok, akikkel személyes kapcsolatom nem volt az utóbbi időben, őket, mint embereket is meg kell ismernem, másrészt vannak, akiket ismerek ugyan, de korábban nem is játszottam s nem is dolgoztam velük együtt. Mindez visszafelé is igaz lesz, azaz nekik is meg kell ismerniük, szokniuk engem, illetve természetesen az egész stábot. Emellett lesz három olyan edzés, amikor egymás között játszunk – ez a legalkalmasabb arra, hogy kicsit felmérjük az erőnket, hiszen a játékosoknak magas szinten kell játszaniuk, ott kell elsősorban bizonyítaniuk. Persze azért óvatos leszek, hiszen tudom, vannak, akik a hét elején kezdték el a munkát a klubjukban, és vannak, akik az ünnepek után az első alkalommal majd most ugranak a vízbe, feltétlen figyelek arra, hogy mindenki egészségesen, ne túlhajszolva zárja majd ezt a hosszú hétvégét. Erre is jó, hogy húsz játékos van a keretben, lesz elég cserelehetőség ezeken a meccseken. Általában a válogatott edzéseken a meghívottak plusz energiákat mozgósítanak, erre is kíváncsi leszek, hiszen tulajdonképpen élet-halél harcot vívnak a csapatba kerülésért. Éppen ezért impulzív, dinamikus öt edzésre számítok, és bízom benne, mindez nagyon jó hangulatban telik majd.”

Az edzések és az ismerkedő beszélgetések mellett a mentális beszélgetések is fontosak, ennek szellemében Märcz Tamás tovább bővítette a korábban nyilvánosságra hozott stábját: „Amint korábban mondtam, lépcsőzetesen alakítom a stábot. Szolnokon ott lesz velünk Kenyeres András, aki szükség esetén mentális tréningeket tart majd, lesznek beszélgetések, illetve akinek lesz alkalma testközelből megfigyelnie a játékosokat.”

Avagy a munka tényleg megkezdődik.

Magyar férfiválogatott
Szövetségi kapitány:
Märcz Tamás
Edzők: Gerendás György, Németh Zsolt
Orvos: dr. Gábor Antal
Gyúró: Illés Roland
Mentális tréner: Kenyeres András

Keretedzés
Időpont:
2017. január 5–8.
Helyszín: Szolnok, Vízilabda Aréna

Meghívott játékosok
Kapusok: Decker
Attila (Honvéd), Lévai Márton (DVSE), Nagy Viktor (Szolnok)
Mezőnyjátékosok: Bátori Bence, Kovács Gábor, Nagy Ádám, Salamon Ferenc, Zalánki Gergő (OSC), Bedő Krisztián, Erdélyi Balázs, Kovács Gergő (Eger), Fülöp Bence, Jansik Dávid, Mezei Tamás, Vámos Márton (Szolnok), Kovács Péter, Török Béla (BVSC), Manhercz Krisztián, Sedlmayer Tamás (Szeged), Tóth Márton (FTC)




Vízilabda hírek
Férfi válogatott
märcz tamás