cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Január 24., Szőnyi út, 20 óra – jönnek az olaszok!

2017. január 4. 19:02

Az olimpiai ezüstérmest a BVSC uszodájában fogadja az oly fontos világliga-meccsen női válogatottunk!

Női fronton nagyon beindul a menet: egyrészt szombaton folytatódik a bajnokság (a 15.30-kor kezdődő UVSE–BVSC meccset közvetíti az M4 Sport!), majd kedden máris az újabb forduló következik (BVSC–Szentes tévémeccsel), hogy aztán a nemzetközi kupaporondon szereplő csapataink külföldre utazzanak. Az UVSE Messinában, a Dunaújváros Athénban, a BVSC Sabadellben küzd majd az Euroliga-selejtezőben.

Ezt követően hirdeti ki a tervek szerint 17-es keretet Bíró Attila, akinek öt-hat napja lesz csapatával felkészülni az Olaszország elleni világliga-mérkőzésre. Válogatottunk január 24-én kedden a Szőnyi úti Laky Károly Uszodában fogadja a riói ezüstérmest, a meccs majd 20 órakor kezdődik, és az M4 Sport élőben közvetíti.

„Mint korábban is hangsúlyoztam, fontos találkozó következik, hiszen ezúttal nagyon szeretnénk kijutni a Szuperdöntőre. Tavaly elkezdünk valamit felépíteni, a cél, hogy erre alapozva sikerüljön továbblépni” – fogalmazott a szövetségi kapitány, aki bízik abban, hogy klubcsapataink sikerrel veszik az akadályt, noha mint hozzátette: „A BVSC-nek ehhez nagy bravúrra lenne szüksége.”

A 2016-os esztendőt amúgy edzésekkel (vízi, kondi, illetve mentális tréning), majd egy közös vacsorával zárta le a női válogatott, a főszereplők koccintottak a sikeres évre, és megfogadták, mindent megtesznek, hogy 2017 is jó legyen. Természetesen főként a hazai vb lebeg a szemük előtt…

A női Világliga-selejtezők európai csoportjai:

A-csoport:
Oroszország, Görögország, Hollandia
B-csoport: Olaszország, Magyarország, Franciaország

A B-csoport programja:

November 22.: Olaszország–Franciaország 14–4
November 29.: Franciaország–Magyarország 6–16
Január 24.: Magyarország–Olaszország
Február 21.: Magyarország–Franciaország
Március 28.: Franciaország–Olaszország
Április 19.: Olaszország–Magyarország











Vízilabda hírek
Női válogatott
világliga
Bíró Attila