Märcz Tamás stábja és válogatott kerete

2016. december 31. 12:46

A hivatalosan vasárnaptól szövetségi kapitányként is ténykedő szakvezető nem tétlenkedett december utolsó napjaiban sem, programot állított össze, játékosokkal egyeztetett, s végül kihirdette a stáb összetételét, illetve első keretét.

Fotó: Madar Dávid

A sydneyi olimpiai bajnok mellett december 15-én tette le a voksát a Magyar Vízilabda Szövetség elnöksége. Az azóta eltelt, kicsivel több, mint két hétben megannyi egyeztetés, hivatalos vagy éppen nem hivatalos beszélgetés zajlott a háttérben, mígnem elérkeztünk az esztendő utolsó napjához, amikor is a leendő – vasárnaptól, 2017. január 1-től már elhagyhatjuk ezt a jelzőt – szövetségi kapitány kihirdette stábját, és megnevezte azt a 20 játékost, akikkel az előzetes tervek szerint január 5–8. között Szolnokon elkezdi a munkát.

Ami a stábot illeti: Märcz Tamás munkáját Gerendás György és Németh Zsolt edzőként segíti, az orvosi szerepet továbbra is dr. Gábor Antal, illetve marad Illés Roland (gyúró) is a válogatott mellett.

„Nagyon kevés lehetősége van a válogatottnak az összetartásokra a bajnoki szezon végéig, ez a január eleje az egyik ilyen időszak, amit mindenképpen meg kell ragadni, hiszen legközelebb csak a februári Volvo-kupán tudunk találkozni, ahol gyakorlatilag azonnal meccseket játszunk. Nyitottabb és egy kicsit bővebb keretet állítottam össze, mint amit eredetileg terveztem, figyelembe vettem klub- és játékosérdekeket is. Szerettem volna kicsit elszeparálni a csapatot, ezért megyünk most Szolnokra. Csütörtök este érkeznek a program szerint a játékosok. Pénteken és szombaton napi két vízi edzés, vasárnap délelőtt egy edzés lesz. A péntek esti edzésünk a sajtó előtt nyilvános lesz. Vannak fontos játékosok, akik hiányoznak a mostani keretből, legtöbbjükkel beszéltem. Remélem a jövőben számíthatok a részvételükre! A jövőben Gerendás György és Németh Zsolt segíti a munkámat az edzői stábban. Mindkettőjükkel játékoskoromban dolgoztam együtt, kiváló szakemberek és azt gondolom, nagyon jó csapatot alkotunk majd! Mint ahogy korábban is, dr. Gábor Antal marad a csapat orvosa, és Illés Roland lesz a gyúró. Továbbra is az a legfontosabb cél, hogy az idei budapesti világbajnokságra a lehető legerősebb kerettel szerepeljünk majd. Azt gondolom, hogy ez egy felejthetetlen sportélmény lehet minden játékosnak, aki majd részt vehet, és minden áldozatot érdemes meghozni érte” – fogalmazott Märcz Tamás.

Magyar férfiválogatott
Szövetségi kapitány:
Märcz Tamás
Edzők: Gerendás György, Németh Zsolt
Orvos: dr. Gábor Antal
Gyúró: Illés Roland

Keretedzés
Időpont:
2017. január 5–8.
Helyszín: Szolnok, Vízilabda Aréna

Meghívott játékosok
Kapusok: Decker
Attila (Honvéd), Lévai Márton (DVSE), Nagy Viktor (Szolnok)
Mezőnyjátékosok: Bátori Bence, Kovács Gábor, Nagy Ádám, Salamon Ferenc, Zalánki Gergő (OSC), Bedő Krisztián, Erdélyi Balázs, Kovács Gergő (Eger), Fülöp Bence, Jansik Dávid, Mezei Tamás, Vámos Márton (Szolnok), Kovács Péter, Török Béla (BVSC), Manhercz Krisztián, Sedlmayer Tamás (Szeged), Tóth Márton (FTC)
Női OB I

UVSE Kft. - BVSC-Zugló Diapolo

2017. jan. 07. 15:30

Női OB I

Hungerit Szentes - BVSC-Zugló Diapolo

2017. jan. 10. 20:30

E.ON Férfi OB I

PVSK Mecsek- Füszért - VasasPlaket

2017. jan. 14. 20:15

Vigyél Haza Alapítvány, 2016
Tippmix Szuperkupa, nők
Tippmix Szuperkupa, férfiak
Férfi BENU Magyar Kupa 2016 - döntő
Férfi BENU Magyar Kupa 2016 - elődöntők
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok