cover image
Egyéb

Küzdelem, látvány, mosoly – a Szuperkupa 2x2 percben

2016. december 29. 11:16

A Tippmix Szuperkupa Szolnok–Eger csatája, a 23 gól, illetve az UVSE-BVSC női találkozó is bebizonyította, van létjogosultsága az újjáélesztett partiknak.

„Győzni akarunk!”

Így vezették fel a felek a meccset, mindez meg is látszott aztán a mérkőzésen. A Szolnok nyert, 2016-ban háromból három a mérleget, Cseh Sándor meg is jegyezte, hogy erre azért büszkének lehet lenni. Hogy a jóval tartalékosabb egriek is mennyire komolyan vették a partit, jól bizonyította a meccs után Dabrowski Norbert vezetőedző arckifejezése is, avagy bátran állíthatjuk, a Szuperkupa méltó lezárása volt az évnek.
Ugyanez igaz a női mérkőzésre, amelyen az UVSE ezúttal is legyőzte a BVSC-t. A lelátókat megtöltő nőzők is jól szórakoztak, azaz a Szuperkupát érdemes volt kiírni. Alább kétszer kétperces videónkban (készítette Szabó Ferenc) igyekszünk mindezt alátámasztani.

watch?v=6rFiJQQie_U&feature=youtu.beEmlékeztető
Tippmix Férfi Szuperkupa

Szolnoki Dózsa-Közgép–ZF-Eger 14–9 (3–3, 4–1, 5–3, 2–2)
Laky Károly Uszoda. Vezette: Székely B., Németh A.

SZOLNOK:
Kardos – Gocics, Vámos 1, Mezei, Prlainovics 3, Varga Dénes 4, Jansik D. Csere: Crousillat 2, Alekszics, Kis G. 1, Fülöp 2, Hangay Z. 1, Szatmári. Vezetőedző: Cseh Sándor

EGER: B. Mitrovics – Decker Á. 1, Hosnyánszky 1, Lőrincz 2, Kovács G. 1, Erdélyi 3, Bedő. Csere: Kürti, Mata, Hárai 1, Biros B., Korózs, Sári. Vezetőedző: Dabrowski Norbert

Cseh Sándor, a Szolnok vezetőedzője: „Amikor az öltőzőben végignéztem a csapaton, tudtam, hogy a játékosok komolyan veszik ezt a mérkőzést is. Felépítettünk valamit decemberben, ezt nem akartuk semmiféleképpen szétrombolni. Tisztában voltunk az Eger helyzetével, hogy egészségügyi problémák miatt az év végére milyen helyzetbe kerültek, de magunkkal foglalkoztunk. 2016-ban háromból három trófeát nyertünk meg, ez természetesen jó érzés. Most folytatjuk a pihenést, aztán majd a munkát, nyilvánvalóan nehéz lesz a január és a február.”

Dabrowski Norbert, az Eger vezetőedzője: „Ez volt az első lépése annak az útnak, amely majd igazán január 8-án indul. Természetesen rossz érzés öt góllal kikapni egy döntőben, de egy a kupadöntőhöz képest is felforgatott csapattal álltunk ki, és nem szenvedtünk nagyobb különbségű vereséget. Van mire építeni, de irtó nehéz lesz a munka, rögös az út, viszont állunk elébe!”

Tippmix Női Szuperkupa

UVSE–BVSC-Zugló-Diapolo 8–4 (2–0, 2–2, 2–1, 2–1)
Laky Károly Uszoda. Vezette: Petik A., Kun Gy.

UVSE:
Gangl – Czigány, Kisteleki H. 1, Szücs G. 1, Keszthelyi 4, Tóth I. 1, Csabai 1. Csere: van der Sloot, Hertzka, Kövesdi, Kuna, Takács V., Kiss E. Vezetőedző: Áts Bertalan

BVSC: Bolonyai – Farkas K., Kisteleki D., Leimeter, Tamás V., Máté Zs. 1, Gyöngyössy. Csere: Crittenden, Takács O., Pócsi, Koncz, Kele 1, Varga V. 2. Vezetőedző: Petrovics Mátyás

Áts Bertalan, az UVSE vezetőedzője: „A két csapat az időpont ellenére maximális erőbedobással játszott. Miután a Hajós uszoda zárva volt, itt, a Szőnyi úton edzettünk egyet hétfőn délután – ezúton is köszönöm szépen Petrovics Mátyás segítségét, hogy ezt elintézte. A jó védekezésünk a mérkőzésen a jó csapatmunka eredménye, támadásban pedig ezúttal is volt egy Keszthelyi Ritánk, aki négy góljával nagyon sokat tett hozzá a győzelemhez. Le a kalappal a csapatom előtt, ebben a naptári évben mindent megnyert idehaza, az Euroliga ezüstéremre sem lehet panaszom. Köszönöm a lányoknak, Benczur Márton kollégámnak, a szakosztály több edzőjének és teljes vezetésének, illetve a szurkolóinknak a munkát, a támogatást, egyúttal kívánok minden vízilabdabarátnak boldog új esztendőt!”

watch?v=J_-CqgT_rZM&feature=youtu.bePetrovics Mátyás, a BVSC vezetőedzője: „Körülbelül ennyit várhattam, sőt védekezésben többet is kaptam a csapatomtól. Három hete nem játszottunk tétmeccset, ilyenkor a támadásokat nehezebb összerakni – ezt látszott is. Hátul kimondottan jó teljesítményt nyújtottunk, hat a hat ellen talán csak egy gólt kaptunk, Bolonyai Flóra pedig ezúttal is remekül védett. Erre lehet és kell alapozni!”
Vízilabda hírek
szuperkupa
férfiak
szolnok
eger