cover image
Egyéb

Remek szolnoki hajrá, megvan a második győzelem

2016. december 21. 20:28

Az első és az utolsó negyedben vezetett a Szolnoki Dózsa-Közgép Bresciában, a köztes két játékrészben pedig hiába került háromszor is kétgólos hátrányba, rendre vissza tudott kapaszkodni, a végén pedig fordított, így továbbra is veretlen a csoportkörben.

Nos, valami ilyesmire számítottunk. Egyértelmű volt, hogy a pireuszi utazás mellett a bresciai vendégjáték lesz a Szolnoki Dózsa-Közgép legnehezebb idegenbeli túrája a csoportkörben, a rangadó pedig ennek megfelelően is alakult. Ugyan mindkét félidőben a friss Magyar Kupa-győztes szerezte az első gólt, Andrija Prlainovics második, illetve Kis Gábor tizenhetedik percben lőtt találata között azért történt néhány említésre méltó esemény.

A Brescia például az első negyed derekán ébredt, majd rögtön sebességet is váltott, és három perc alatt fordított 1–2-ről 4–2-re, s innentől kezdve folyamatosan a Szolnoknak kellett futnia az eredmény után. 2–2-t követően például Kis Gábor imént említett góljával volt először egyenlő a mérkőzés (5–5). A Brescia azonban úgy pólózott, mintha csak szerette volna alátámasztani, hogy okkal készültek nehéz meccsre a Dózsánál.

A harmadik negyed derekán visszállították a kétgólos különbséget az olaszok, csakhogy a Szolnok sem engedett, Varga Dénes, majd Prlainovics egalizált, utóbbi például 9 másodperccel a játékrész lefújása előtt. Ekkor már ötödször volt egyenlő a mérkőzés állása, a negyedik felvonásban pedig hatodszor került előnybe valamelyik csapat, amely ezúttal a Szolnok volt, előbb Varga Dénes, majd Aaron Younger szerezte meg a második gólját.

A Dózsa a legjobbkor került (kétgólos) előnybe, a fordítás (8–7-ről 8–10) pedig felpaprikázta az olaszokat, aki kilenc percen keresztül képtelenek voltak betalálni Nagy Viktor kapujába, viszont közben összeszedtek egy cserés kiállítást, míg Alessandro Nora emberelőnyös gólja már későn érkezett ahhoz, hogy a Bresciának legyen esélye a pontszerzésre.
 
„Az első negyedben csináltunk három hibát, amiből az olaszok lőttek három akciógólt, és a lendület a harmadik negyedig vitte a Bresciát. Több okból is nehéz volt a mérkőzés, három nappal vagyunk a Magyar Kupa döntője után, év végén járunk, az elmúlt egy-másfél hónapban rangadókat játszottunk, de fegyelmezettek maradtunk, fejben erősek voltunk, és végül be tudtuk darálni az ellenfelünket. A Brescia erős csapat, jó légiósokkal és olasz válogatottakkal, értékes idegenbeli győzelmet arattunk” – értékelt Cseh Sándor, a Szolnok mestere.

A Szolnok így továbbra is veretlen a csoportkörben, az Olympiakosz elleni döntetlen mellett az OSC és a Brescia otthonában is nyert, szóval továbbra is jó eséllyel pályázik a csoportelsőségre.

Bajnokok Ligája, férfiak, A-csoport, 3. forduló
AN Brescia (olasz)–Szolnoki Dózsa-Közgép 9–10 (3–2, 2–2, 3–4, 1–2)
Gólszerzők:
Paszkovics 2, C. Presciutti, Rizzo, Muslim, Nora, N. Presciutti, Ubovics, Napolitani, ill. Younger 2, Prlainovics 2, Varga Dénes 2, Crousillat, Vámos, Mezei, Kis G.

A 3. forduló továbi eredményei
Spandau 04 Berlin (német)–A-Híd-OSC-Újbuda 6–10 - erről itt olvashat
Olympiakosz Pireusz (görög)–Olympic Nice (francia) 15–2

Az állás:
1. Olympiakosz 7 (28–11)
2. Szolnok 7 (24–22)
3. OSC 6  
4. Brescia 3 (22–24)
5. Spandau 3 (20–25)
6. Nice 0

FIGYELEM!
Férfi Bajnokok Ligája Hatos Döntő – 2017. május 25–27., Dagály Uszodakomplexum - Kedvezményes jegyek december 31-ig!

Vízilabda hírek
Final Six Budapest - Hírek