cover image
Egyéb

„Jó ilyen támogatással nekiindulni!”

2016. december 16. 14:24

Märcz Tamás elmondása szerint az elmúlt 24 órában rengeteg bíztató üzenetet kapott, amiért nem győz hálásnak lenni. Az MLVSZ sajtótájékoztatóján a leendő szövetségi kapitányra nagyon sokan voltak kíváncsiak, ami szerinte is mutatja a vízilabda magyarországi fontosságát.

Megtelt a Hajós Alfréd Sportuszoda tanácsterme pénteken kora délután. A Magyar Vízilabda Szövetség sajtótájékoztatója miatt érkeztek a média munkatársai, a téma pedig természetesen a férfiválogatott szövetségi kapitányi posztja, az elnökség csütörtöki döntése volt. A főszereplő pedig nem volt mást, mint a döntés alapján felkért Märcz Tamás.

Az Euro Kupában a legjobb nyolc közé jutó BVSC szakvezetője is megemlítette: „Nem gondoltam volna, hogy ilyen sokan megjelennek, örülök neki. Ez is bizonyítja, látszik, sokkal fontosabb Magyarországon a vízilabda, mint néhányan mondják.”

A sydneyi bajnok ezt követően ismét megköszönte a Magyar Vízilabda Szövetség elnökségének bizalmát. „Az elmúlt huszonnégy órában rengeteg gratuláció érkezett barátoktól, ismerősöktől, sőt még ismeretlen emberektől is. Jó ilyen támogatással nekiindulni!” – tette hozzá.

Elmondta még, hogy egyelőre rövid telefonos egyeztetése volt dr. Kemény Dénes MVLSZ-elnökkel, akivel várhatóan hétfőn találkozik személyesen. Bízik benne, gyorsan, zökkenőmentesen lezajlik az ilyenkor szükséges procedúra, és minél hamarabb megkezdődhet a munka, hiszen jövő nyáron a hazai világbajnokság révén kiemelten fontos esemény következik – ezt a pályázatában is megemlítette. A stábról ismét elmondta, a jövőben tájékoztatja a nagyérdeműt, zajlanak még az egyeztetések. A vb-keret összeállításánál nem a kor számít nála, megadja a lehetőséget mindenkinek, és egyeztet majd jónéhány pólóssal, többek között a Varga-testvérpárral. Első keretét minden bizonnyal január első hetében jelöli ki, mert akkor lát esélyt arra, hogy 2-3 napra a klubokat nem zavarva tarthasson edzést.

Interjúnkat ezen a linken ajánljuk.
Vízilabda hírek
märcz tamás
Férfi válogatott