cover image
Egyéb

A specialista és az első bálozó

2016. december 13. 18:18

Egymás utáni harmadik Komjádi kupa győzelmére hajt az FTC-PQS, amely a döntőben a már így is klubtörténelmet író, de az aranyért küzdő PSN-Zrt. Péccsel találkozik.

Korosztályos jellegéből fakadóan a Komjádi kupában nehéz sorra nyerni az aranyérmeket, hiszen a felső korhatár 21 év (az alsóbb osztályú csapatoknál 23), így csak néhány kiírásban lehet szerepelni, ráadásul hasonlóan tehetséges társakra is szükség van a sikerhez.

Ezzel együtt (vagy éppen ennek ellenére) is akad olyan pólós, aki szerdán már nem az első Komjádi kupa sikerét ünnepelhetné. Amennyiben az FTC egymás után harmadszor is megnyeri a sorozatot, akkor Jókai Miklós, Pohl Zoltán Vogel Soma és Vogel Simon is triplázhat. Amennyiben pedig a Pécs megtöri a zöld-fehérek nyerő szériáját, akkor Kolozsi Marcell lesz háromszoros első, mivel az előző két idényt a Népligetben töltötte, és nyáron igazolt a baranyai együtteshez.

A Pécs egyébként már így is klubtörténelmet írt, mivel a csapat először került be a fináléba, de ahogy a sikeres elődöntőt követően is mondták a klubnál, immár nem lassítanának, szeretnék megnyerni a döntőt is. A finálé persze nem véletlen, hiszen remek generáció jött most össze Pécsen, amely kiegészült a már említett balkezes Kolozsi Marcellel, a kapus Józsa Ottóval és a szerb Drasko Gogovval, aki az előző idényben még a BL-ben dobálta a gólokat a Partizan pólósaként.

fotó: Madar Dávid

fotó: Madar Dávid

Most pedig a Fradi ellen kell villognia, hiszen a zöld-fehérek is erős csapattal szállnak vízbe – a Vogel testvérek és Pohl Zoltán rendszeres tagjai az ob I-es gárdának is –, ráadásul az utóbbi időben specialistái lettek a Komjádi kupának. Az elmúlt öt évet nézve kétszer nyertek, kétszer másodikok lettek, s a maradék egy évben is bekerültek a legjobb nyolc közé. Míg szerdán az egymást követő harmadik sikerre tör majd az együttes.

A Komjádi kupa döntője előtt a sorozat bronzmeccsére is sor kerül a Tüskeuszodában, amelyet a 2011-es győztes Eger vív a 2012-es első Honvéddal, nem mellesleg mindkét siker esetében a Fradi volt a másik finalista.

Komjádi kupa, férfiak, Tüskeuszoda, december 14., szerda
Döntő

FTC-PQS–PSN Zrt-Pécs, 20:00
A 3. helyért
ZF-Eger–RacioNet-Honvéd, 18.30

Út a döntőig
FTC
– ZF-Eger 9–5
– Vasas 8–11 (i), 16–11 (o)
– AVUS Szombathely 18–3 (o), 10–3 (i)

PÉCS
– Honvéd 11–5
– UVSE 8–7 (o), 8–7 (i)
– Cegléd 16–4 (o), 16–5 (i)
– Oázis 29–5
– Szeged 19–5
Vízilabda hírek
ftc pecs komjadi kupa