cover image
Egyéb

A Fradi célja a kupagyőzelem

2016. december 12. 12:00

Tíz év után jutott újra nemzetközi kupa elődöntőjébe az FTC-PQS pólócsapata, s ha már ott van, meg is nyerné a sorozatot.

Ahogy idegenben, úgy otthon is. Így megy ez a Primorje Rijeka elleni párharcok során. A magyar klubcsapatok közül a ZF-Eger és az FTC-PQS is találkozott a horvát együttessel, s mindkétszer ugyanakkora különbséggel győzte le riválisát. Az Eger idegenben 12–6-ra, otthon 11–5-re nyert, míg az FTC Rijekában 13–9-re, a Népligetben 12–8-ra győzött.

„Elégedett vagyok az eredménnyel, ahogy a továbbjutással is – nyilatkozta a fájós vállal is négy gólt szerző Varga Dániel a fradi.hu-n. – Alapvetően a játékkal is elégedett vagyok, de mégis két részre bontanám. Az egyik az, hogy vannak percek, sőt negyedek, amikor már nagyon magabiztosan, szervezetten, jól játszunk. Viszont még mindig vannak olyan rövidzárlatok, amiket minimalizálni kell, vagy lerövidíteni, ha már előfordulnak, mert majd hogy ha egy erősebb csapattal találkozunk, akkor ezek jobban visszaüthetnek.”

Az irányító hozzátette, a Primorje már nem képvisel olyan játékerőt, mint az elmúlt öt-hat évben, míg a Fradinak komoly céljai vannak, az olimpiai bajnok pedig nem is kertelt: „Szeretnénk megnyerni az Euro kupát.”

Varga Dánielhez hasonlóan Szirányi Balázs is elégedetten nyilatkozott, hangsúlyozva, hogy bár kívülről simának tűnt a mérkőzés, egyáltalán nem volt az. „Ez volt az év utolsó meccse és azt is tudtuk, nem lehet hibázni, mert nincs lehetőség utána javítani. Fontos volt, hogy jól kezdjük a találkozót, mert ha ellépünk, akkor várható volt, hogy fejben feladják a horvátok, ami szerintem meg is történt – idézte a zöld-fehérek honlapja a centert. – Az, hogy nekem jól jött ki a lépés és jól játszottam, annak köszönhető, hogy a csapat összeállt, ez a centerjátékon egyből megmutatkozik. Célunk, hogy megnyerjük a sorozatot, mert ez a csapat tud úgy játszani, hogy bármit megnyerjen.”
Vízilabda hírek
ftc euro kupa varga sziranyi