cover image
Egyéb

Jó védekezés, folyamatos épülés

2016. december 11. 17:22

A négy gólt szerző Vámos Márton mellett Nagy Viktor is remekelt az Olympiakosz ellen, a Szolnok válogatott kapusa 15 lövésből 10-t védett.

A védekezés magasiskoláját és a kapusok remeklését hozta az 5–5-re végződő Szolnok–Olympiakosz Bajnokok Ligája-rangadó, amelyen Nagy Viktor és Josip Pavic is 67-67 százalékát hárította a kapujára érkező lövéseknek. Nem véletlenül jegyezte meg Nagy Viktor, kapusként nagyon örül annak, hogy jól ment a Szolnoknak a védekezés.

„Nagy szó, hogy egy végig vezető ellenféllel szemben fel tudtunk jönni ikszre, sajnálom, hogy nem győztünk, mert nem kaptunk sok gólt – mondta Nagy Viktor. – Fizikailag nagyon nehéz meccs volt, minden vízben lévő játékos száz százalékot tett bele, még akkor is, ha a lövések ezúttal nem úgy mentek, ahogy megszoktuk, megszokták a szurkolók. Láttuk az Olympiakosz Brescia elleni meccsét, az a találkozó is sokáig szoros volt és kevés gólon tartották egymást a csapatok. Az Olympiakosznak ez a taktikája, lassítják a játékot, odafigyelnek a védekezésre, jó a kapusuk és próbálják az emberelőnyeiket belőni. Sajnos most akciógólt is lőttek, de az öt kapott gól így is jó.”

A magyar válogatott kapusa hozzátette, abból a szempontból nem örül a döntetlennek, hogy hazai pályán érthetően nem ezzel a céllal szálltak vízbe. Kiemelte viszont, hogy sok meccs van hátra a szezonból, folyamatosan próbálnak épülni, fejlődni. Ráadásul a védekezésre máris lehet építeni, az Olympiakosz ellen a centerek is jól álltak, emberelőnyöket szereztek, szóval jó lehet a Szolnok a folytatásban is.
Vízilabda hírek
szolnok bajnokok ligaja nagy viktor