cover image
Egyéb

OSC: a szünet után sima lett

2016. december 10. 20:49

Az első félidő még szoros volt, a másodikban azonban végig az A-Híd-OSC-Újbuda dominált, amely 13–7-re nyert a francia Olympic Nice otthonában a Bajnokok Ligája második fordulójában.

Pontosan az történt Nizzában, amire számítani lehetett. Az OSC megnyerte a meccset, bizonyította, hogy jobb csapat, de azért meg kellett harcolnia a sikerért. Vincze Balázs együttese szokásához híven erőteljesen kezdett, előbb 2–0-ra, majd 4–1-re is vezetett. A francia együttes azonban tényleg nem adta könnyen a három pontot, a második játékrészben négyszer jött fel egy gólra.

Ennél azonban egyszer sem került közelebb a Nizza, térfélcsere után érkezett a kapuba Barabás Botond, az OSC több mint negyed órán keresztül nem kapott gólt, s mivel ezen időszak alatt hatszor is betalált – Bátori Bence és Zalánki Gergő is duplázott ekkor –, eldöntötte a három pont sorsát.

Bátori Bence és Zalánki Gergő (no meg Salamon Ferenc) egyébként nem csak az említett negyed órában, hanem az egész mérkőzésen gólerősen pólózott, a trió összesen kilenc gólt jegyzett az újbudaiak tizenhárom találatából.

Végül 13–7-re nyert az OSC, amely a december 21-én sorra kerülő harmadik fordulóban a német Spandau 04 Berlin otthonába látogat majd. Szintén a győzelem reményében.
 
„Két negyedig valami nem működött a védekezésünkben, aztán ahogy várható is volt, a francia csapat nem bírta az általunk diktált iramot. A védelmünk kevésbé volt átjárható, támadásban pedig ugyanazt a szintet hoztuk, amit az első félidőben is. Nagy Ádám kisebb sérülése miatt nem játszott, de remélem, a következő hétvégén ott lehet a vízben" – mondta Vincze Balázs edző.

Bajnokok Ligája, férfiak, A-csoport, 2. forduó
Olympic Nice (francia)–A-Híd-OSC-Újbuda 7–13 (2–4, 4–3, 0–2, 1–4)
Gólszerzők:
Monneret 4, Rocchietta, Izdinsky, Bruyere, ill. Bátori 4, Salamon F. 3, Zalánki 2, Gór-Nagy, Juhász Zs., Nikics

Az A-csoport további mérkőzései:
Szolnoki Dózsa-Közgép–Olympiakosz Pireusz 5–5
AN Brescia (olasz)–Spandau 04 Berlin (német) 9–6
 
Az állás:
1. Olympiakosz 4 (13–9)
2. Szolnok 4 (14–13)
3. OSC 3 (21–16)
4. Spandau 3 (14–15)
5. Brescia 3 (13–14)
6. Nice 0 (13–21)
Vízilabda hírek
Final Six Budapest - Hírek
osc nice bajnokok ligaja