cover image
Egyéb

Nem sikerült a bravúr, a BVSC emelt fővel búcsúzott

2016. december 10. 20:26

Az Euro Kupa negyeddöntőjének veronai összecsapásán 11–6-ra kapott ki Märcz Tamás csapata, amely így elbúcsúzott a nemzetközi porondtól. Szereplését nem érheti kritika, tapasztalatszerzésnek, fejlődésnek kiváló volt a csapat indulása a sorozatban.

A hazai meccs (13–14) tapasztalatait felhasználva igyekezett lefékezni a sorozat egyik esélyesét a BVSC, ám a Verona nem bízta a véletlenre a dolgot. Sajnos ismét jobban kezdett: az első néhány sikertelen támadás után Blary, majd Gallo is betalált a Györke Zsolt által védett kapuba, így hamar kézbe vette az irányítást.

A zuglóiak a 7. percben Létay Krisztián lövésével törték meg a gólcsendet, ám sajnos átellenben Mirarchi válaszolt, így 3–1-es negyeddel kezdődött a negyeddöntő második partija.

Amely sajnos 5–2-es menettel folytatódott… Beindult Petkovic is, aki a Szőnyi úton öt találatot jegyzett. A BVSC igyekezett, Csapó Miklós kétszer is betalált (fórból és akcióból mattolta Lazovicot), ám a Verona feltartóztathatatlannak bizonyult.

Märcz Tamás igyekezett felrázni játékosait, becsületből ment előre a magyar együttes, amely a harmadik menettől azért megálljt parancsolt riválisának: az 1–1 és 2–2-es menet persze annak is betudható, hogy a Verona a biztos vezetés tudatában visszavett kissé, illetve a BVSC az utolsó pillanatig küzdött, harcolt, csak úgy, mint a hazai partin, a dudaszóig zakatolt.

A továbbjutás kettős győzelemmel lett a Veronáé, ám a BVSC előtt is le a kalappal. Vállalta az indulást, remek meccseket játszott a sorozatban, egyértelműen a fejlődés útjára lépett, miképpen az első meccs előtt a vezetőedző mondta, megérte megméretnie magát a csapatnak a nemzetközi porondon. Erejét bizonyította, a negyeddöntős részvételt értékelni illik.

Euro Kupa, negyeddöntő, 2. mérkőzések

SM Verona (olasz)–BVSC-Zugló 11–6 (3–1, 5–2, 1–1, 2–2)
Gólszerzők:
Razzi 3, Blary 2, Petkovic 2, Gallo, Gitto, Luongo, Mirarchi, ill. Csapó 2, Török 2, Czigány, Létay
Továbbjutott: Verona, kettős győzelemmel, 25–19-es összesítéssel

FTC-PQS Waterpolo–Primorje Rijeka (horvát) 12–8 (2–0, 5–3, 3–3, 2–2)
Továbbjutott:
Ferencváros, kettős győzelemmel, 25–17-es összesítéssel

Jadran Herceg Novi (montenegrói)–Posillipo Napoli (olasz) 7–8 (5–4, 1–1, 1–2, 0–1)
Továbbjutott:
Jadran Herceg Novi, 16–14-es összesítéssel

Canottieri Napoli (olasz)–Digi Nagyvárad (romániai) 5–8 (1–1, 1–1, 1–3, 2–3)
Továbbjutott:
Nagyvárad, kettős győzelemmel, 12–19-es összesítéssel

Vízilabda hírek
bvsc-verona
euro kupa
märcz tamás
BVSC