cover image
Egyéb

Szolnok: így nem rossz az iksz

2016. december 10. 20:00

Végig vezetett Szolnokon az Olympiakosz Pireusz, a Dózsa azonban hatalmasat küzdött, egy pillanatra sem adta fel, és a végén kiharcolta a döntetlent.

Már a délelőtt is ünnepi hangulatban telt Szolnokon, hiszen előbb a Szolnoki MÁV utánpótlás csapatai vettek részt játékos vetélkedőn, majd a nagycsaládosok vehettek át csomagokat, délután pedig előbb a helyi kosarasok, utána meg a pólósok játszottak a Tiszaligetben. Mire aztán Cseh Sándor együttese vízbe csobbant, a szomszédos csarnokban már nyert az Olaj a Vasassal szemben, míg a Vízilabda Aréna bejáratánál forralt bor, forró tea és élőzene csalogatta a drukkereket. A Szolnok–Olympiakosz BL-meccset persze a parkolóban felállított kivetítőn is nyomon lehetett követni, na de azért sokkal jobb volt bent az uszodában, mint kint a hidegben.

Még akkor is, ha eleinte nem éreztük annyira jól magunkat, hiszen a harmadik percben Jannisz Funtulisz, a hetedikben pedig Emmanuil Milonakisz lőtt Nagy Viktor kapujába. A két kapott gólnál bosszantóbb volt, hogy eközben a Szolnok nem talált be, mert többnyire rossz centerbejátszással, vagy pontatlan lövéssel zárultak a hazai akciók az első negyedben.

A gólcsendet végül több mint tizennégy perc után Vámos Márton törte meg, amikor szabaddobása végre utat talált Josip Pavic kapujába, azonban a félidő vége előtt még Jorgosz Doszkasz is eredményes volt, így 3–1-es hátránnyal fordult a Dózsa a második felvonásra.

Az összecsapás aztán a folytatásban is inkább küzdelmes, mint látványos volt. A Szolnok egy pillanatra sem állt meg, Vámos Márton bevágott még egy szabaddobást és a házigazda védekezése továbbra is jól működött, hiszen Nagy Viktor a harmadik játékrészben gólt sem kapott. Így továbbra is háromnál járt az Olympiakosz – amelynek edzője, Teodorosz Vlahosz eltiltását töltötte, így a lelátón foglalt helyet –, de sajnos ez is elég volt a vezetéshez.

A negyedik negyed aztán gyors gólváltással indult – szolnoki részről ismét Vámos volt eredményes –, aztán a maradék hat perc öldöklő küzdelmet hozott, minden labdáért élet-halál csatát vívtak a felek. És hiába maradt ki a sokadik hazai emberelőny, a Szolnok így sem veszítette el esélyét a többnyire remek védekezésnek, no meg Vámos Mártonnak köszönhetően, aki a hajrában negyedszer is betalált!

Ekkor álltak először döntetlenre a csapatok, s ugyan Emmanuil Milonakisz ismét túljárt az egyébként remeklő Nagy Viktor eszén, a túloldalon végre megszületett a Dózsa első emberelőnyös gólja: Andrija Prlainovics a legjobbkor helyezte a labdát a kapuba Pavic keze mellett. Főleg mivel az utolsó görög támadást kivédekezte a Szolnok, így a remek hajrá egy pontot ért. Ami a mérkőzés alakulását tekintve nem olyan rossz ám.
 
„Két érzés van bennem. Az egyik, hogy nem ezért jöttünk, győzni szerettünk volna és borzasztóan nyomasztó volt, hogy nem tudtunk gólt lőni, azt éreztem, mintha meg lennénk átkozva. Másrészt pedig büszke vagyok a játékosokra, mert az utolsó pillanatig betartották azt, amit előre megbeszéltünk, és hittek abban, hogy ilyen rossz játékkal is tudunk eredményt elérni, ami nagyon nagy dolog” – mondta Cseh Sándor, a Szolnok edzője.


Bajnokok Ligája, férfiak, A-csoport, 2. forduló
Szolnoki Dózsa-Közgép–Olympiakosz Pireusz (görög) 5–5 (0–2, 1–1, 1–0, 3–2)
Vezette:
Severo (olasz), Buch (spanyol)
Szolnok: Nagy V. – Gocics, Vámos 4, Jansik D., Prlainovics 1, Varga Dénes, Kis G. Csere: Crousillat, Mezei, Alekszics, Younger, Fülöp. Edző: Cseh Sándor
Olympiakosz: Pavic – Milonakisz 3, Delakasz, Funtulisz 1, Doszkasz 1, Kolomvosz, M. Janovics. Csere: Geniduniasz, Buslje, Pontekiasz, Murikisz, Espanol. Megbízott edző: Hrvoja Koljanin 
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

A 2. forduló további mérkőzései:
Olympic Nice (francia)–A-Híd-OSC-Újbuda 7–13
AN Brescia (olasz)–Spandau 04 Berlin (német) 9–6
 
Az állás:
1. Olympiakosz 4 (13–9)
2. Szolnok 4 (14–13)
3. OSC 3 (21–16)
4. Spandau 3 (14–15)
5. Brescia 3 (13–14)
6. Nice 0 (13–21)
Vízilabda hírek
Final Six Budapest - Hírek
szolnok olympiakosz vámos bajnokok ligaja