cover image
Egyéb

Elhozta a három pontot az Eger Belgrádból!

2016. december 10. 19:47

Dabrowski Norbert csapata kemény meccset vívott a Partizan otthonában, s végül iszonyatos erőket mozgósítva 9–8-ra nyerni tudott. Legközelebb otthon játszik: december 21-én a Reccót fogadja.

Hannover–Barceloneta 9–9.

Avagy az Eger azzal a tudattal kezdhette el a Partizan elleni idegenbeli meccset, hogy a továbbjutásért zajló csatában a spanyol bajnok elveszített két pontot.

„Nyerni kell Belgrádban, nincs mese!” – mondta ugye Dabrowski Norbert vezetőedző a belgrádi csata előtt, ami a citált hannoveri eredmény után még inkább fontossá vált, hiszen minden (elhullajtott) pontnak nagy a jelentősége.

A volt Partizan-pólós, Milos Csuk előnygóljával indult, Szonjanovics találatával folytatódott a mérkőzés. A hazaiak olimpiai bajnok kiválósága, Jaksics fordította meg az állást. A vezetést a második negyedben vette vissza az Eger: gólt jegyzett Hosnyánszky Norbert (bomba a felső sarokba), Bedő Krisztián (középről, centerből), újra Hosnyánszky (újabb védhetetlen löket) és Borisz Vapenszki (megúszás), más kérdés, Jankovics a menet végén egyenlített (5–5).

Nagyszünet után folytatódott az adok-kapok: Sztojanovics, majd Kovács Gergő célzott pontosan, majd Decker Ádám villant váratlanul felállt védelem ellen. Drasovics viszont ismét egyenlített, azaz tapadtak egymásra felek. A jelentések szerint szó szerint: miként várható volt, öldöklő volt a vízben a küzdelem, a Partizan fiataljai is mindent beleadtak.

A negyed végül itt is, ott is kihagyott helyzetekkel, és egy Erdélyi Balázs által kíméletlenül kihasznált előnygóllal zárult, így 8–7-es egri vezetéssel indulhatott a végső nekifeszülés.

Ebben a kemény védekezés dominál mindkét oldalon, Dobozanov, illetve Braniszlav Mitrovics is védett – utóbbi bravúrja után a 28. percben emberelőnybe került az Eger, és időt kért. Hiába, Vapenszki lövése nem volt jó, 2/9-es fórkihasználásnál járt a vendég együttes. Szerencsére hátul jobban, sokkal jobban ment a csapatnak, így az egyre idegesebb mérkőzésen őrizte minimális előnyét. Egészen a 31. percig, amikor is Sztojanovics fórból (Angyal Dániel kipontozódott) negyedik gólját jegyezte.

Igen ám, de átellenben szintén fórból Milos Csuk kíméletlen volt, avagy 58 másodperccel a vége előtt újra az Eger vezetett! Még belefért aztán egy remek blokk, illetve a végén egy Mitrovics-védés, így ha nehezen is, de elhozta az oly fontos három pontot az Eger Belgrádból!

Bajnokok Ligája, férfiak, B-csoport, 2. forduló
Partizan Beograd (szerb)–ZF-Eger 8–9 (3–2, 2–3, 2–3, 1–1)
Gólszerzők:
Sztojanovics 4, Jaksics 2, Drasovics, Jakovics, ill. Hosnyánszky 2, Milos Csuk 2, Decker Á., Kovács G., Erdélyi, Vapenszki, Bedő

Waspo Hannover (német)–CNA Barceloneta (spanyol) 9–9 (2–3, 3–2, 2–1, 2–3)
Gólszerzők:
Darko Bruljan 2, Radovics 2, Szekulics 2, Estrany 2, Winkelhorst, ill. S. Rasovics 3, Munarriz 2, Tahull 2, Minguell, V. Rasovics

Jug Dubrovnik (horvát)–Pro Recco (olasz) 8–11 (2–2, 2–6, 1–3, 3–0)
Gólszerzők:
Fatovic 3, Perrone 2, Jokovic, Gárcia, Obradovic, ill. Filipovics 3, Mandics 2, Ivovics 2, di Fulvio, Figlioli, Sukno, Echenique

Az állás: 1. Recco 6 pont, 2. Barceloneta 4 pont, 3. Jug Dubrovnik 3 pont, 4. Eger 3 pont, 5. Hannover 1 pont, 6. Partizan 0 pont

Eddigi eredmények, további program

1. forduló, december 10., szombat

Jug Dubrovnik–ZF-Eger 10–6
CNA Barceloneta–Partizan Beograd 12–5
Pro Recco–Waspo Hannover 18–8

3. forduló, december 21., szerda
Eger–Recco
Hannover–Partizan
Barceloneta–Dubrovnik

4. forduló, 2017. január 18., szerda
Eger–Hannover
Partizan–Dubrovnik
Recco–Barceloneta

5. forduló, február 8., szerda
Barceloneta–Eger
Dubrovnik–Hannover
Partizan–Recco

6. forduló, február 18., szombat
Eger–Barceloneta
Hannover–Dubrovnik
Recco–Partizan

7. forduló, március 1., szerda
Hannover–Eger
Dubrovnik–Partizan
Barceloneta–Recco

8. forduló, március 22., szerda
Recco–Eger
Partizan–Hannover
Dubrovnik–Barceloneta

9. forduló, április 5., szerda
Eger–Partizan
Barceloneta–Hannover
Recco–Dubrovnik

10. forduló, április 26., szerda
Eger–Dubrovnik
Partizan–Barceloneta
Hannover–Recco

Férfi Bajnokok Ligája Hatos Döntő – 2017. május 25–27., Dagály Uszodakomplexum - akciósan jegyet és bérletet december 31-ig itt lehet váltani!
Vízilabda hírek
Final Six Budapest - Hírek
eger
bl
rijeka-eger
dabrowski norbert