cover image
Egyéb

BL, B-csoport: „Be kell bizonyítanunk, mi vagyunk a jobbak!”

2016. december 10. 9:31

A ZF-Eger Belgrádban a Partizan ellen feltétlen a három pont megszerzését megy csatába, s ugyan Dabrowski Norbert vezetőedző szerint nagyon veszélyes a szerb bajnok, nincs mese, csapatának nyernie kell!

Dabrowski Norbert nem szokott mellébeszélni: „Nyerni kell Belgrádban, nincs mese!”

No, igen, az egriek szakvezetője részletes tervvel rendelkezik azzal kapcsolatban, hogy csapatának miképpen kell továbbjutnia abból a csoportból, amelyben a címvédő horvát Jug Dubrovnik mellett az olaszok elitalakulata, a Pro Recco is megtalálható, avagy amelyben az esélyek alapján tulajdonképpen egyetlen továbbjutó hely kiadó még. Természetesen erre a helyre feltétlen oda akar érni a hevesi társaság, ráadásul nem is feltétlen „csak” a harmadik pozícióba, így nem is lehet kérdés, a szerb fővárosban kötelező feladat a három pont begyűjtése.

„Kötelező feladat, mindazonáltal nem feltétlen sétagalopp! – tette azért hozzá a vezetőedző. – A Partizan azért mégiscsak a Partian, a szerb vízilabda mégiscsak a szerb vízilabda, mindegy hogy fiatalok vagy nem fiatalok alkotják, nagyon kell figyelni rá. Szó sem lehet elbizakodottságról, az esélyt úgy kell beváltani, hogy végig koncentrálva játszunk.”

Az Eger annak ellenére komplett csapatával utazott Belgrádba, hogy nem minden játékosa százszázalékos, ugyanakkor mindenkire szükség van ahhoz, hogy elérje célját. A rivális az első fordulóban Barcelonában 12–5-ös vereséget szenvedett, feltett szándéka, hogy odahaza javít.

„Tiszteljük az Egert, nagy klub, mi pedig a legfiatalabb játékosokkal felálló csapat vagyunk a Bajnokok Ligájában, ennek ellenére nem feltartott kézzel megyünk a csatába” – szólt Mihajlo Repanovics, a Partizan játékosa, utalva arra, mire is számíthat az Eger.

„Nagyon fiatal csapatuk van, otthon sokkal jobban játszanak, teljesítenek, mint idegenben. Cseppet sem veszélytelenek. Szervezettek, van egy iskolájuk, amit nem kell bemutatni, s ontják a tehetségeket. Ők úgy készülnek, hogy egy Dubrovnikot, vagy egy Reccot még otthon sem tudnak megszorítani, de azért egy náluk magasabbra taksált Egert, vagy Barcelonát mindenképpen el akarnak kapni” – fűzte ehhez hozzá Dabrowski Norbert, akinek szavaihoz Decker Ádám ennyit tett hozzá: „Be kell bizonyítanunk a medencében, hogy mi vagyunk a jobb csapat!” Ámen.

Bajnokok Ligája, férfiak, B-csoport, 2. forduló
December 10., szombat

Waspo Hannover (német)–CNA Barceloneta (spanyol), 17.00
Partizan Beograd (szerb)–ZF-Eger, 18.30 (tv: M4 Sport, 20.15 - felvételről)
Jug Dubrovnik (horvát)–Pro Recco (olasz), 19.00

1. forduló, december 10., szombat
Jug Dubrovnik–ZF-Eger 10–6
CNA Barceloneta–Partizan Beograd 12–5
Pro Recco–Waspo Hannover 18–8

3. forduló, december 21., szerda
Eger–Recco
Hannover–Partizan
Barceloneta–Dubrovnik

4. forduló, 2017. január 18., szerda
Eger–Hannover
Partizan–Dubrovnik
Recco–Barceloneta

5. forduló, február 8., szerda
Barceloneta–Eger
Dubrovnik–Hannover
Partizan–Recco

6. forduló, február 18., szombat
Eger–Barceloneta
Hannover–Dubrovnik
Recco–Partizan

7. forduló, március 1., szerda
Hannover–Eger
Dubrovnik–Partizan
Barceloneta–Recco

8. forduló, március 22., szerda
Recco–Eger
Partizan–Hannover
Dubrovnik–Barceloneta

9. forduló, április 5., szerda
Eger–Partizan
Barceloneta–Hannover
Recco–Dubrovnik

10. forduló, április 26., szerda
Eger–Dubrovnik
Partizan–Barceloneta
Hannover–Recco

Férfi Bajnokok Ligája Hatos Döntő – 2017. május 25–27., Dagály Uszodakomplexum - akciósan jegyet és bérletet december 31-ig itt lehet váltani!
Vízilabda hírek
Final Six Budapest - Hírek
Bajnokok Ligája
eger
partizan