cover image
Egyéb

BL, A-csoport: nehéz, nyerhető

2016. december 9. 21:37

A BL-ezüstérmes Olympiakosz Piruesz ellen játszik a csoportelsőség szempontjából kulcsfontosságú meccset a Szolnoki Dózsa-Közgép a Tiszaligetben, míg az A-Híd-OSC-Újbudának Nizzában kell begyűjteni a kötelező győzelmet a Bajnokok Ligája A-csoportjában.

Ha a tét nem is lesz akkora, mint júniusban volt a Bajnokok Ligája elődöntőjében, a szombati Szolnok–Olympiakosz is nagy meccsnek ígérkezik. Egyrészt az éppen egy mondattal korábban említett csata miatt, amit egy utolsó másodperces góllal nyertek meg a pireusziak – erről ne is beszéljünk többet –, másrészt meg azért, mert ez a két gárda a legesélyesebb a csoportelsőségre. Így pedig egymás elleni párharcuk meghatározó lehet az első hely megszerzését illetően.

A mostani összecsapáson egy hajszálnyival a Szolnok van jobb helyzetben, hiszen hazai medencében játszhat Cseh Sándor együttese, amelyben most is szerepet kaphat a mononukleózisa után másfél héttel ezelőtt visszatérő szerb klasszis, Andrija Prlainovics.

„Tisztában vagyunk az Olympiakosz erejével, remek légiósai és görög válogatott játékosai vannak. Győzni szeretnénk, és újabb lépést tenni a nagy célunk, a csoportelsőség felé” – mondta a Szolnokot irányító Cseh Sándor, akihez hasonlóan, a csapat védője, Jansik Dávid kemény meccsre készül: „Az Olympiakosz a legnagyobb ellenfelünk a csoport első helyéért vívott harcban. Az előző szezonban a hatos döntőben találkoztunk, ahol fájdalmas vereséget szenvedtünk. Mindenkinek fontos szerepe van a csapatunkban és a legjobb formánkat kell nyújtani.”

fotó: facebook/OSC Waterpolo

fotó: facebook/OSC Waterpolo

Amíg a Szolnok kőkemény csatára készül, addig az OSC-re elvileg a legkevésbé nehéz ellenfél vár, igaz, idegenben, de így sem okozhatna komoly gondot a francia Olympic Nice legyőzése. Főleg, mert a Spandau, Nizza kettőst oda-vissza kell vernie annak, aki tovább akar jutni, ez a minimum.

„A célunk a győzelem – jelentette ki Vincze Balázs edző. – Tiszteljük a Nizzát és a játékosait, de ha keményen védekezünk és ebből jól megyünk át támadásba, akkor megnyerhetjük a mérkőzést.”


Bajnokok Ligája, férfiak, A-csoport, 2. forduló
Szolnoki Dózsa-Közgép–Olympiakosz Pireusz (görög), 18.30
Olympic Nice (francia)–A-Híd-OSC-Újbuda, 19.30
AN Brescia (olasz)–Spandau 04 Berlin (német), 20.00


1. forduló, november 30.
Olympiakosz–Brescia 8–4
OSC–Szolnok 8–9
Nice–Spandau 6–8

3. forduló, december 21.
Brescia–Szolnok
Olympiakosz–Nice
Spadau–OSC
4. forduló, január 18.
OSC–Brescia
Spandau–Olympiakosz
Szolnok–Nice
5. forduló, február 8.
Nice–Brescia
Olympiakosz–OSC
Szolnok–Spandau
6. forduló, február 18.
Brescia–Nice
OSC–Olympiakosz
Spandau–Szolnok
7. forduló, március 1.
Brescia–OSC
Nice–Szolnok
Olympiakosz–Spandau
8., forduló, március 22.
Nice–Olympiakosz
OSC–Spandau
Szolnok–Brescia
9., forduló, április 5.
Olympiakosz–Szolnok
OSC–Nice
Spandau–Brescia
10. forduló, április 26.
Brescia–Olympiakosz 
Spandau–Nice
Szolnok–OSC
 
Férfi Bajnokok Ligája Hatos Döntő – 2017. május 25–27., Dagály Uszodakomplexum - akciósan jegyet és bérletet december 31-ig itt lehet váltani!
Vízilabda hírek
Final Six Budapest - Hírek
bl bajnokok ligaja osc szolnok