Négy magyar a világválogatottban

2016. december 09. 17:39

December 23-án ünnepélyes körülmények között búcsúztatják a szerbek a válogatottól visszavonuló Szlobodan Nikics, Zsivko Gocics párost. A belgrádi gálameccsen Szerbia a világválogatottal mérkőzik, amely csapatban négy magyar pólós is helyet kapott.

fotó: A. Dimitrijevics

A Szolnokon szereplő Zsivko Gocics és az OSC-nél játszó Szlobodan Nikics is bejelentette a riói olimpia megnyerését követően, hogy búcsúzik a szerb válogatottól, s a jövőben csak a klubjában szerepel. A szerbekkel összesen 55 érmet szerző duót gálameccsen búcsúztatja hazája szövetsége, amely december 23-án kerül sor a legendás belgrádi Tasmajdan uszodában. A világválogatottba hat nemzet képviselői kaptak meghívást, köztük négy magyar klasszis, Kis Gábor, Madaras Norbert, Varga Dániel és Varga Dénes.

„Szívesen vállaltam a felkérést – nyilatkozta Madaras Norbert a fradi.hu oldalon. – Két korábbi csapattársam, két világklasszis vonul vissza a szerb válogatottól. Ritka pillanat, hogy ilyen gála keretében búcsúztatják őket. Az este az olimpiai bajnok szerb csapatról és arról a két emberről fog szólni, de örülök, hogy részese lehetek.”

A világválogatott edzője a Jug Dubrovnikot irányító horvát Vjekoslav Kobescak lesz. Az alkalmi csapatban a négy magyar mellett sapkát húz a görög Hrisztosz Afrudakisz, a montenegrói Mladjan Janovics, Pregrag Jokics, Milos Scsepanovics és Alekszandar Ivovics, a szerb Marko Avramovics és Szlobodan Szoro, a horvát Paulo Obradovic és Luka Loncar, valamint a szlovák Lukas Seman.BENU Férfi MK

A-HID OSC ÚJBUDA - ZF-Eger

2016. dec. 17. 16:00

BENU Férfi MK

SZVSC - Racinet H

2016. dec. 17. 17:45

BENU Férfi MK

-

2016. dec. 18. 18:00

Komjádi-kupa elődöntők, 2016. december 7.
BVSC-Messina női Euroliga 2016
Női válogatott edzés - 2016.11.25. - Fotók: Madar Dávid
BENU Női Magyar Kupa, döntő - 2016
BENU NŐi Magyar Kupa, elődöntők - 2016
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok