cover image
Egyéb

FTC–Pécs döntő lesz a Komjádi kupában

2016. december 7. 21:26

A címvédő FTC-PQS és a PSN Zrt. együttese jutott be a Komjádi kupa döntőjébe, miután előbbi a ZF-Egert, utóbbi pedig a RacioNet-Honvédot győzte le az elődöntőben.

A BENU férfi Magyar Kupa négyes döntője előtt a Komjádi kupa végjátékának ad otthont a Tüskeuszoda, hiszen itt rendezték december 7-én az elődöntőket, s itt kerül majd sor egy héttel később a fináléra.

Az első elődöntőben a legutóbbi két kiírást megnyerő FTC-PQS és a ZF-Eger csobbant vízbe. Bő egy perc után Vogel Simon góljával szerezte meg a vezetést az FTC, amely 2–2 után végig vezetett, ráadásul folyamatosan növelte a különbséget. Mindkét oldalon remekeltek a kapusok, az egri Csiszár Boldizsár 63 százalékkal védett, a ferencvárosi Vogel Soma pedig 77-tel!

A harmadik negyed végén az Eger még feljött 5–4-re, de jött Szőke Benedek, valamint Gál Dávid, és visszaállította a háromgólos különbséget, s mivel az egrieknél nem akadt társa a három gólt szerző Korózs Benjáminnak, az FTC végül néggyel győzött, majd várhatta döntőbeli riválisát.

fotó: Madar Dávid

fotó: Madar Dávid

Másfél órával később kiderült, a Fradi a Péccsel játszik majd egy hét múlva. A PSN Zrt. és a RacioNet-Honvéd csatája is 2–2-nél volt utoljára egyenlő. Ez volt az állás a szünetben, innen léptek el 7–2-re Drasko Gogov vezérletével a pécsiek, amiben szerepet játszott a honvédos Pintér Ákos négyperces kiállítása, ebben az időszakban ugyanis négy gólt szerzett, és egyet sem kapott a Pécs. A harmadik negyed végén a Honvéd még feljött 7–4-re, utána azonban ismét a Pécs villant, 9–4-nél pedig gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés.

FTC–Pécs döntő lesz tehát a Komjádi kupában, amelyre december 14-én kerül sor a Tüskeuszodában.



Komjádi kupa, elődöntő
FTC-PQS–ZF-Eger 9–5 (2–1, 3–2, 1–1, 3–1)
Gólszerzők:
Gál 3, Szőke 2, Vogel Simon, Fülöp R., Irmes M., Goschi, ill. Korózs 3, Magyar, Tamir
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

PSN-Zrt–RacioNet-Honvéd 11–5 (1–2, 1–0, 5–2, 4–1)
Gólszerzők:
Gogov 4, Macsi 2, Csaba 2, Safrankó 2, Csacsovszky E., ill. Dömötör 2, Irmes P. 2, Reibel
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Vízilabda hírek
komjádi kupa