cover image
Egyéb

UVSE: kettőből kettő

2016. december 2. 21:44

Az orosz Kirisi után a görög Olympiakoszt is legyőzte a Hajós uszodában sorra kerülő felkészülési tornán az UVSE, amely szombaton a hozzá hasonlóan veretlen spanyol Sabadell ellen mérkőzik.

Áprilisban az Euroliga elődöntőjében és most december elején a margitszigeti felkészülési tornán is legyőzte az UVSE az Olympiakoszt, ráadásul mindkét alkalommal tizenkét gólig jutott Áts Bertalan együttese. A különbség, hogy akkor tizenegyet, most viszont csak kilencet kapott, ráadásul ezúttal nem került három gólos hátrányba a meccs elején.

Hiába vezetett ugyanis az olasz Roberta Bianconi góljával az Olympiakosz, Keszthelyi Rita duplája után már az UVSE-nél volt az előny, 3–1-ről viszont a vendégek jöttek vissza. Majd a második negyed derekától a harmadik közepéig rendre egy-egy góllal vezettek a pireusziak, s rendre egyenlített a magyar együttes. 7–7 után viszont még stabilabb lett a lila-sárgák védekezése, a támadások pedig továbbra is pontosak voltak, 9–7-re, majd 11–8-ra húzott el a magyar bajnok, amely végül 12–9-re nyert.

A torna második fordulójának másik mérkőzésén a Sabadell legyőzte a Kirisit, így a szombat esti UVSE–Sabadell meccs az első helyről dönt.

Női Felkészülési torna, Hajós uszoda, 2. forduló
UVSE–Olympiakosz Pireusz (görög) 12-9 (4–3, 1–3, 4–1, 3–2)
Gólszerzők:
Keszthelyi 4, Csabai 3, Van der Sloot 3, Takács V., Szücs G., ill. E. Plevritu 2, Avramidu 2, Bianconi 2, Elefteriadu, Aszimaki, Smit
(Teljes jegyőzkönyv: itt)

A 2. forduló másik mérkőzésén:
CN Sabadell (spanyol)–Kinef Kirisi (orosz) 11–10
 
Az állás:
1. Sabadell 6 (27–17), 2. UVSE 6 (26–22), 3. Kirisi 0 (23–25), 4. Olympiakosz 0 (16–28)
Vízilabda hírek
uvse