cover image
Egyéb

BENU férfi MK: Teljes lesz a négyes döntő mezőnye

2016. december 2. 14:57

Három párharcban is szombaton kerül sor a BENU férfi Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóira, amely után kiderül, mely csapatok csatlakoznak a négyes döntőbe már kedden bejutó Honvédhoz.

Öt, hét, illetve kilenc góllal nyerte meg az első mérkőzésen pályaválasztó csapat a negyeddöntőjét a Magyar Kupában, így a Bajnokok Ligája-szereplő OSC, Szolnok, Eger hármas elvileg nyugodtan készülhet a visszavágóra. Több mint vaskos meglepetés lenne, ha ekkora előny birtokában bármelyikük is búcsúzna.

Mindenesetre érdekes lehet, hogy a javuló formát mutató Ferencváros mire megy hazai pályán a Szolnokkal szemben az idegenben elszenvedett hét gólos vereség után, a két csapat meccséből szoros kis csata is kerekedhet. A zöld-fehéreknél ezúttal sem játszik Varga Dániel, aki fájós válla ellenére a szerdai Euro kupa-mérkőzésen vízbe szállt, szombaton viszont nem kockáztatják meg a szereplését.

A BVSC az első mérkőzésen sokáig tapadt az OSC-re – öt perccel a vége előtt még csak kettővel ment Vincze Balázs együttese – és csak a végén alakult ki az öt gólos különbség. A zuglóiaknak hazai pályán is az lehet a fő céljuk, hogy izgalmas meccset vívjanak újbudai riválisukkal.

Ami a harmadik párharcot illeti, az Eger és a Miskolc tartja a sormintát, a 2016–2017-es szezonban ugyanis eddig szeptemberben, októberben és novemberben is megmérkőztek egymással, így a decemberi találkozó sem maradhat el. (Sőt, januárban is lesz Eger–Miskolc párharc). A kupa selejtezőjében 8–4-re, a negyeddöntő első meccsén 16–7-re, a bajnokin pedig 10–7-re győzött az Eger.

A BENU Magyar Kupa négyes döntőjét december 17-18-án rendezik a Tüskeuszodában.

BENU férfi Magyar Kupa, negyeddöntő, visszavágó
PannErgy-MVLC–ZF-Eger, 17:00
(az első mérkőzésen: Eger–Miskolc 16–7)

BVSC-Zugló–A-Híd-OSC-Újbuda, 18:00
(az első mérkőzésen: OSC–BVSC 13–8)

FTC-PQS–Szolnoki Dózsa-Közgép, 18
(az első mérkőzésen: Szolnok–FTC 14–7)
 
Kedden játszották:
RacioNet-Honvéd–ContiTech-Szeged-Diapolo 9–8
Vízilabda hírek
magyar kupa eger miskolc ftc szolnok osc bvsc