cover image
Egyéb

Dunaújváros, BVSC: előre!

2016. december 2. 11:02

Péntektől vasárnapig az újvárosi Fabó Éva Sportuszodában játszik két csapatunk Euoliga-selejtezőt, mindkettő jó eséllyel a továbbjutásért harcolhat. Az M4 három mérkőzést is élőben közvetít.

A LEN a jelentkezők számát nézve úgy döntött, az előző Euroliga-sorozat négyes döntőjében részt vevő együttesek (amelyek csütörtöktől szombatig a Hajós-uszodában szerepelnek felkészülési tornán!), így a győztes spanyol CN Sabadell, a második UVSE, a harmadik orosz Kinef Kirishi, valamint a negyedik görög Olympiakoszt kiemeltek, és csak később csatlakoznak a mezőnyhöz.

A többieket négy csoportba osztották be – a Dunaújváros rendezőként fogadhatja ellenfeleit, az olasz Messina és a német Heidelberg mellett a BVSC-Zuglót. Tekintettel arra, hogy csoportonként három csapat jut tovább, és így alakul ki a legjobb 16 mezőnye, nyugodtan állíthatjuk, mindkét csapatunk számára teljesíthető a küldetés.

„Ez az első esemény, amire próbálunk picit visszavenni a terhelésből, és igyekszünk kicsit élesebbek lenni, hiszen utána ismét lesz egy hónap a fizikai munkára. Hétfő óta nincsen úszás és kondi, inkább a technikai, taktikai elemekkel foglalkoztunk. Nagyon nehéz csoportba kerültünk, amellett, hogy az ellenfeleket megpróbáljuk feltérképezni, a saját fittségünkre is nagyobb hangsúlyt fektetünk. Azt gondolom, az a terhelés, ami jellemezte a felkészülésünket, illetve a bajnokságot, az pozitívan visszaüthet” – fogalmazott Mihók Attila, a dunaújvárosiak szakvezetője.

Kollégája, Petrovics Mátyás izgatottan várja a meccseket, mint említette: „Óriási várakozással vagyok a hétvégét illetően. A BVSC női csapatával először indulhatunk nemzetközi kupában. Az Euroliga-szereplés nagy motiváció és egyben egy izgalmas kitekintés: mire vagyunk képesek az európai élmezőnyben? Erre hamar választ kapunk, mert pénteken, a jelenlegi legjobb olasz csapat, a Messina ellen szállunk vízbe! Feltérképeztem őket, láttuk a csapatommal, mire számíthatunk ellenük. Szombaton a német Heidelberg ellen folytatjuk, akiknél amerikai légiós is lesz és német válogatott játékosok. Kemény meccs lesz. de itt akár kiharcolhatjuk a továbbjutásunkat is. Vasárnap a házigazda Dunaújváros ellen zárjuk a három napos selejtezőt, akikkel állandóan óriási csatákat vívunk idehaza is. A cél egyértelmű: továbbjutni bárhogy is!”

Tekintettel a két magyar csapat kupa- és bajnoki meccseire, bizonyosan hatalmas csatákra van kilátás!

Női Euroliga, az 1. selejtezőkör beosztása:

A-csoport, Dunaújváros

Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics, BVSC-Zugló, Messina (olasz), Heidelberg (német)

B-csoport, Utrecht
Vouliegmeni (görög), CN St. Andreu (spanyol), NC Rethymno (görög), Bayer Uerdingen (német)

C-csoport, Porto
Khanty-Mansiysk (orosz), Porto (portugál), Bogliasco (olasz), Gouda (holland), Leiden (holland)

D-csoport, Padova
CN Mataro (spanyol), Padova (olasz), Lille (francia), London SC (brit)

Az A-csoport programja

2016. december 2., péntek

Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Grpahics–SV Nikar Heidelberg – 17.00
BVSC-Zugló–Waterpolo Despar Messina – 18.30

2016. december 3., szombat
BVSC-Zugló–SV Nikar Heidelberg – 18.30
Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Grpahics–Waterpolo Despar Messina – 20.30 (tv: M4)

2016. december 4., vasárnap
Waterpolo Despar Messina–SV Nikar Heidelberg – 10.00 (tv: M4)
Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Grpahics–BVSC-Zugló – 11.30 (tv: M4)
Vízilabda hírek
női euroliga
dunbaújváros
BVSC