cover image
Egyéb

Győzelemmel kezdett az UVSE

2016. december 1. 21:46

Az orosz Kinef Kirisi 14–13-as legyőzésével kezdte az UVSE a hazai felkészülési tornáját, amelyen visszatért a csapatba a válogatott Tóth Ildikó.

Alig több mint másfél perc telt el az UVSE–Kirisi rangadóból, amikor Keszthelyi Rita góljával már előnyben volt a tornát rendező magyar együttes, amely 1–1 után elhúzott ellenfelétől, és a második negyed derekán már néggyel vezetett (7–3). A találkozón tért vissza vállműtétjét követően a válogatott Tóth Ildikó, aki három emberelőnyt és egy ötméterest harcolt ki a mérkőzés során.

A góllövésben pedig a társak remekeltek, elsősorban Keszthelyi Rita és a holland Sabrina Van der Sloot. Előbbi öt, utóbbi négy gólig jutott, a gólerős játékukra meg szüksége is volt az UVSE-nek, mivel a kezdeti bizonytalanság után támadásban beindult a Kirisi. Bő öt perccel a vége előtt Keszthelyi Rita gólja után még mindig hárommal vezettek a két ötméterest is elhibázó lila-sárgák, az oroszok azonban nagy hajrába kezdtek. A maradék időt kapott gól nélkül hozták le, elöl meg lőttek kettőt, ami viszont csak arra volt elég, hogy felzárkózzanak, de egy gól azért megmaradt az UVSE előnyéből a meccs végéig is (14–13).

„Nagyon jól álltunk bele a mérkőzésbe, azt csinálták a lányok, amit eltervezünk, szép gólokat lőttünk – értékelt Áts Bertalan, az UVSE edzője. – Aztán a meccs második részében olyan gólokat kaptunk, amilyeneket szerettünk volna elkerülni, gondolok itt legfőképpen a megúszásokra. Ezzel együtt úgy érzem, nem forgott veszélyben a győzelmünk.”

Az Euroliga április négyes döntőjében részt vevő együtteseket felvonultató torna 1. fordulójának másik mérkőzésén a spanyol Sabadell kiütötte a görög Olympiakoszt, amely az UVSE ellenfele lesz pénteken.

Női felkészülési torna, Hajós uszoda, 1. forduló
UVSE–Kinef Kirisi (orosz) 14–13 (5–2, 4–3, 4–4, 1–4)
Gólszerzők:
Keszthelyi 5, Van der Sloot 4, Kisteleki H. 2, Takács V., Czigány D., Szücs G., ill. Prokofjeva 4, Szimanovics 2, Ivanova 2, Rizsova 2, Zubkova, Kurocskina, Kirilcseva
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Az 1. forduló másik mérkőzésén:
CN Sabadell (spanyol)–Olympiakosz (görög) 16–7
Vízilabda hírek
uvse