cover image
Egyéb

Nem volt megbeszélve

2016. december 1. 8:03

Többek között Vámos Mártonnak a dudaszó pillanatában lőtt gólja miatt marad emlékezetes a Bajnokok Ligájában játszott OSC–Szolnok mérkőzés, amelyen a világbajnok balkezes egyébként is zseniálisan játszott. És szerény maradt.

„A mérkőzés végén olyan szituációban kellett bekkelnem, amelyből ha akciógólt kapunk, akkor az nagy baj, hiszen egyenlít az OSC, ezért is állíttattam ki magam – idézte fel Vámos Márton a találkozó utolsó OSC-támadását, amikor Szlobodan Nikicsről küldték ki a bírók, Bátori Bence pedig két másodperc alatt bevágta a fórt, így viszont Vámos visszatért, s maradt még 6.8 másodperce a Szolnoknak is. – A végén nem volt megbeszélve, hogy mit csináljunk, így alakult, örülök, hogy nyerni tudtunk. Ilyenkor az a fontos, hogy valaki vállalja el a lövést. Azért edzünk ennyit, azért vagyunk mi az egyik legjobb magyar csapat, hogy ezeket a helyzeteket belőjük. Ha nem én kerülök oda, akkor más is megoldotta volna, most rám jött ki a lehetőség.”

Vámos Márton tényleg rendkívül szerényen nyilatkozott a saját teljesítményét illetően, pedig remekelt az OSC-vel szemben, ráadásul a múlt héten is a Szolnok egyik legjobbja volt, amikor a bajnokságban verték az OSC-t és a Magyar Kupában a Fradit. A szélső ráadásul ezúttal nemcsak győztes gólt szerzett, hanem ahogy arról beszámoltunk, összesen négyszer volt eredményes, sőt a negyedik negyedben egy rendkívül fontos labdaszerzése is volt. Nem véletlen, hogy Vincze Balázs, a OSC mestere is kiemelte győztes gólját, hozzátéve, ezzel is jelezte, mire számíthatunk tőle a következő négy évben klub és válogatott szinten, azaz a jövőben is képes lesz az ilyen feladatok megoldására.

„Az eredménytől függetlenül azt mondom, végre négy negyeden keresztül jól játszottunk. A második negyedben elkövetett szarvashiba miatt kialakuló kétgólos hátrányt cipeltük végig a második félidőben. Az utolsó előtti pillanatban beértünk, az utolsóban pedig megint pont nélkül maradtunk. Nem tudom azt mondani, hogy hibázott a kapus, vagy a védő – mondta Vincze Balázs.

Kollégája, Cseh Sándor visszautalt az egy héttel korábbi bajnokira, mondván noha nem kényelmesítette el őket az akkori négy gólos siker, viszont nem lehet kétszer egymás után simán győzni az OSC otthonában.

„Nem voltunk annyira dominánsak, mint egy héttel korábban, viszont ezt ellensúlyozta az akarat és a fegyelem, amivel játszottunk – értékelt Cseh Sándor. – 7–5-nél, illetve az utolsó emberelőnyünknél is megnyerhettük volna már a találkozót, nem sikerült, viszont az OSC folyamatosan küzdött, két szenzációs centere van, akikkel nehéz bírni, de aztán végül egy klasszis teljesítmény döntött a mi javunkra az utolsó pillanatban. Ha végig vezetve kapunk ki, akkor szerencsétlennek éreztem volna magunkat, de így meg azt mondom, szerencsésen nyertünk.”

Vízilabda hírek
osc szolnok vamos