cover image
Egyéb

Euro kupa: Fél lábbal a négy között a Fradi

2016. november 30. 22:08

Végül magabiztos, négy gólos győzelmet aratott az FTC-PQS a Primorje Rijeka otthonában, így nagy lépést tett a négy közé jutás felé az Euro kupa negyedöntőjének első mérkőzésén.

Pedig a találkozó rosszul indult. Pontosabban jól indult, hiszen Varga Dániel vállalta a játékot, viszont ahogy vízbe vetették magukat a csapatok, jött a rossz része. Alig több mint kettő perc elteltével máris 3–0-ra vezetett a Primorje, Cosmin Radu és Ante Vukicevic is betalált, igazolva, hogy tényleg figyelni kell rájuk.

fotó: fradi.hu/Micheller Szilvia

fotó: fradi.hu/Micheller Szilvia

A rossz kezdés viszont ébresztőként hatott a zöld-fehérekre. Szokás szerint Madaras Norbert lendített a szekéren, emberelőnyből talált be, s még a negyed lefújása előtt egyenlített a magyar együttes, amely 5–4-nél még hátrányba került, utána viszont nem engedte ki a kezéből az irányítást. Az ötödik rijekai gólt követően 7 percig egyszer sem rezdült meg Gárdonyi András hálója, támadásban viszont háromszor is örülhettek a vendégek, a hazai egyenlítés (7–7) után pedig végképp eldöntötte a meccset az FTC.

A hátralevő közel 14 percet 6–2-re hozták a zöld-fehérek, s ebben az időszakban Sztefan Mitrovics és Tóth Márton is duplázott. A végére négyre nőtt a Fradi előnye, a 13–9-es sikerrel pedig továbbjutással kecsegtet.

„A meccs előtt azt mondtam, hogy a győzelemmel elégedett lennék, így ezzel a négyólos sikerrel nagyon elégedett vagyok – mondta Varga Zsolt, az FTC edzője. – A nulla hármas kezdés után fel tudtunk jutni, utána még egyszer vezetett a Rijeka, aztán elhúztunk és a védekezés is feljavult. A kezdeti idegesség miatt alakult úgy a meccs eleje, ahogy, de utána úgy játszottunk, ahogy kell. Az előző hét két veresége miatt nehezen tudtam belőni, mire számítsak, de azt éreztem, hogy ha nincs nagy tragédia, akkor meccsben maradunk. Sokat segített, hogy Varga Dániel vállalta a játékot és végre komplettek voltak. Azonban még csak a félidőnél tartunk, ez egy nyolc negyedes meccs, a szünetben néggyel vezetünk. De a visszavágón is figyelni kell és fegyelmezett játékra lesz szükség.”

Euro kupa, férfiak, negyeddöntő, 1. mérkőzés
Primorje Rijeka (horvát)–FTC-PQS 9–13 (3–3, 2–4, 2–3, 2–3)
Gólszerzők:
Vukicevic 3, Radu 2, Power 2, Peros, Rakovac, ill. Madaras 3, Tóth M. 3, Marko Csuk 2, Sz. Mitrovics 2, Avramovics, Nyéki, Jansik Sz.
Vízilabda hírek
ftc rijeka euro kupa