cover image
Egyéb

BENU Női Magyar Kupa: fináléban az UVSE

2016. november 19. 15:44

A címvédő a nagyszünet után őrölte fel igazán az addig magát remekül tartó Szentes erejét, végül 19–8-ra győzött, és bejutott a vasárnapi, 13 órakor kezdődő döntőbe.

„Örülünk, hogy itt vagyunk, fiatal csapatom igyekszik megnehezíteni az UVSE dolgát.”

Ifjabb Tóth Gyula, a Szentes vezetőedzője nyugodtan nézte a kezdés előtt csapata bemelegítését, tulajdonképpen pontosan tudta, sőt kimondta, hamarosan minden bizonnyal bronzéremmel gazdagodnak.

Így is lett.

Persze, hogy így lett, hiszen a címvédő, bajnok, Euroliga-ezüstérmes, válogatottakkal teletűzdelt újpestiek a várakozásoknak megfelelően nyerték meg az első elődöntőt. A szövetségi kapitány, Bíró Attila, és a válogatott edző, Tóth László (aki nem mellesleg volt csapatát láthatta a vízben) árgus szemekkel figyelte a játékosokat, akik közül elsőre Keszthelyi Rita villant. Ezt a gólt idővel kiegyenlítette a Szentes (Tóth Csenge célzott pontosan), amely ideig tartotta magát, ám aztán beindult a UVSE-henger. Sorrendben Csabai Dóra, Hertzka Orsolya és Kisteleki Hanna lőtt gólt, így 4–1-re nyerte az első menetet Áts Bertalan csapata.

A második negyedben a szentesiek igazolták, nem csak a jövő, a jelen csapatát is jelentik: attraktív támadások, Lekrinkszi Gina-védések, 4–4-es periódus! A fialok igyekeztek bizonyítani a meccset szintén a helyszínen megtekintő dr. Faragó Tamás utánpótlás-kapitánynak és Godova Gábor edzőnek, akik örömmel figyelték az ifi vb-keretben lévők jó teljesítményét. A felek közötti erő- és tudásbeli különbség a nagyszünet után persze már kidomborodott, hat UVSE-pólós lőtt gólt (nehéz volt eldönteni, hogy Kuna Szonjáé vagy Catherina van der Slooté volt-e a szebb…), Gangl Edina kapuja pedig érintetlen maradt.

A negyedikben szerzett három gólt a Szentes, igyekezett kozmetikázni az eredményt, ám a fővárosiak a döntőre készülve nem engedtek ki, ezt a nyolc percet is megnyerték 5–3-ra, a meccset ezzel 19–8-ra, így vasárnap 13 órától (tv: M4 Sport) a címvédésért ugorhatnak vízbe.

BENU Női Magyar Kupa, négyes döntő, Dunaújváros

Elődöntő
Hungerit-Szentes–UVSE 8–19 (1–4, 4–4, 0–6, 3–5)
Fabó Éva Sportuszoda, vezette: Vogel, Homonnai

SZENTES:
Lekrinszki – Hevesi, Brávik F. 1, Farkas T. 1, Mihály K. 3, Tóth Cs. 1, Kövér-Kis 1. Csere: Szabó K., Urvári 1, Pantovic, Rybasnka, Sebők. Vezetőedző: ifj. Tóth Gyula

UVSE: Gangl – Czigány 2, van der Sloot 3, Kisteleki H. 2, Szücs G., Keszthelyi 4, Csabai 2. Csere: Hertzka 1, Kövesdi, Bicskei 2, Kuna 1, Takács V. 2, Kiss E. Vezetőedző: Áts Bertalan

A Dunaújváros-BVSC elődöntőről itt olvashat!
Vízilabda hírek
BENU
benu magyar kupa
nők
elődöntő
szentes-uvse