cover image
Egyéb

A tét a kupa! Két nap, három nagy csata

2016. november 18. 20:26

Dunaújvárosban csap össze a BENU Magyar Kupáért az UVSE, a Szentes, a BVSC és a házigazda Dunaújváros. A kérdés, hogy egymás után harmadszor is nyer-e az UVSE, vagy megszakad a sorozat.

Mindössze két magyar női együttes nyerte meg eddig legalább háromszor a Magyar Kupát, de a Dunaújváros (6 siker), Honvéd (3) duóból csak az előbbi tudott megszakítás nélkül három szezonban is aranyérmet szerezni. Ehhez a társasághoz csatlakozhat az UVSE, amelynek csapatkapitánya Tóth Ildikó 2014-ben és 2015-ben is a magasba emelhette a serleget.

„Természetesen először a Szentes elleni elődöntőre készülünk – hangsúlyozta Csabai Dóra, az UVSE Európa-bajnoka. – Az ellenfelünk fiatal és tehetséges játékosokból áll, nem lesz könnyű dolgunk. Bízom a lányokban, a csapatban, s egyben a döntőbe jutásban, viszont egyelőre az elődöntő a téma. Senki sem szeret veszíteni, így mi sem, túl kellett lépni azonban a szerdai dunaújvárosi vereségen, tanultunk a hibákból és újult erővel vágunk neki a négyes döntőnek.”

A papírforma szerint a címvédő UVSE kapta a legkönnyebb ellenfelet, de ahogy Csabai Dóra is hangsúlyozta nem lehet félvállról venni a Szentest. „Nem mi vagyunk az esélyesek, azonban nem megyünk feltett kézzel a négyes döntőre – mondta Kövér-Kis Réka, a Szentes kiválósága. – Nagy szó, hogy idáig eljutottunk, az UVSE ellen is építhetjük tovább a csapatot a bajnokság folytatására. A védekezésen múlik majd a meccs, ha az összeáll és jól tudunk támadni, elbizonytalaníthatjuk az UVSE-t.”

Az UVSE–Szentes mérkőzés után pedig jöhet a Dunaújváros–BVSC csata. A felek a tavaszi elődöntőben is fordulatos küzdelmet vívtak (akkor végül az újvárosiak örülhettek), míg októberben az alapszakaszban ikszeltek (11–11) egymással.

„Nagy csata vár ránk, de remélem, hogy vasárnap is vízbe ugorhatunk, ami azt jelentené, hogy győzünk szombaton. Biztos segít majd, hogy sok néző látogat ki a meccsre, olyan gyerekek, szülők, akikkel nap mint nap találkozunk az uszodában” – bizakodott Menczinger Kata, a Dunaújváros csapatkapitánya.

A hazai pályán pólózó újvárosiak ellenfele a BVSC lesz, amelynek egyik kulcsembere, Leimeter Dóra kiemelte, nehéz Dunaújvárosban játszani, ennek ellenére győzni mennek az elődöntőre.

„Jót tett nekünk a szerdai meccs, összeálltunk, építhettük az önbizalmunkat, készen állunk arra, hogy harcba szálljunk a döntőért” – tette hozzá a balkezes játékos.
A csapatok tehát készen állnak, jöhet a négyes döntő!


BENU női Magyar Kupa, négyes döntő, Dunaújváros
November 19., szombat

Elődöntő
UVSE–Hungerit-Szentes, 14.30
Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics–BVSC-Zugló-Diapolo, 16
November 20., vasárnap
Döntő, 13 (tv: M4 Sport)
Vízilabda hírek