cover image
Egyéb

E.ON férfibajnokság: kezdődik a második kör!

2016. november 18. 19:01

Az A-csoportban a Debrecen–Vasas (tv: M4 Sport, 13.30), a B-csoportban a Miskolc–Honvéd mérkőzés emelkedik rangadóvá, avagy a felsőházba jutásért folytatott küzdelem szempontjából sorsdöntő partik következhetnek.

Az A-csoportban a listavezető OSC Pécsre utazik, ahol főpróbát tart a szerdai, Szolnok elleni rangadóra. Vincze Balázs együttese feltétlen a három pont reményében utazik, mindazonáltal a hazaiak éppen a Komjádi-kupában bizonyították (bejutottak az elődöntőbe!), hogy tehetséges fiataljaiban van potenciál. Szóval akár izgalmas is lehet a csata!

Nyilvánvalóan a KSI-ben is remek fiatalok pólóznak, ám Horváth János csapata a címvédő Szolnok ellen a délelőtti meccsen a tanulás jegyében ugrik vízbe. A Csongrád megyei rangadón a Szentest fűti a visszavágás vágya, elvégre Szegeden 15–7-re, nyolc góllal kapott ki – más kérdés, ezúttal is Varga Péter együttese számít a favoritnak.

Az előzetes szerint a legnagyobb izgalmak Debrecenben várhatóak (nem véletlen, hogy az M4 Sport is műsorára tűzte a 13.30-kor kezdődő partit!), ahol a Vasas lép fel. A felek első mérkőzésre a Komjádi-uszodában felettébb emlékezetesre sikeredett, hiszen három negyed után csak 6–5-ös hazai vezetés állt a táblán, mígnem a negyedik negyedben tíz gólt is született. Mindez egyenlő megoszlásban, így 11–10-re Földi László legényei nyertek – tették mindezt úgy, hogy a holland Jesse Koopmann a dudaszó pillanatában szerezte a győztes találatot. Tekintve, hogy a tabellán hat pont a különbség a két együttes között, a Debrecen számára létkérdés a visszavágás, hiszen az esélyek szerint csak egyikük vívhatja ki a felsőházi rájátszásba jutást. Aztán persze ki tudja…

A B-csoportban a Ferencváros az UVSE, az Eger a Tatabánya vendége lesz – az egyaránt 19-19 ponttal álló csapat kedden rangadót vív egymással, így ezen a meccsen végzik az utolsó simításokat, már ami az éles helyzeteket jeleni. Érdemes megemlíteni, a zöld-fehérek sokszor megszenvednek az újpestiek otthonában, a Hajós-uszodában, szóval érdekes kis csatára van kilátás.

A Kaposvár–BVSC ütközet várhatóan hasonló küzdelmet ígér, mint ahogy a forduló rangadójának joggal nevezett Miskolc–Honvéd párharc. Ezen együttesek a felsőházba jutásért folytatott harcban kénytelenek gyűjteni a pontokat, különösen az egymás elleni mérkőzések nyomnak sokat a latba.


E.ON férfibajnokság, alapszakasz, 8. forduló
A program – november 19., szombat

A-csoport

KSI SE–Szolnoki Dózsa-Közgép, 11.00
Debreceni VSE–VasasPlaket, 13.30 (tv: M4 Sport)
Metalcom-Szentes–Contitech-Szeged, 18.00
PVSK-Mecsek Füszért–A-Híd-OSC-Újbuda, 19.00

Az állás:

1. OSC 19 pont
2. Szolnok 18 pont
3. Szeged 14 pont
4. Vasas 13 pont
5. Debrecen 7 pont
6. Pécs 7 pont
7. Szentes 3 pont
8. KSI 0 pont

B-csoport
UVSE–FTC-PQS Waterpolo, 13.00
EBP-Tatabánya–ZF-Eger, 16.00
Kaposvári VK–BVSC-Zugló 16.00
PannErgy-Miskolci VLC–RacioNet-Honvéd, 19.00

Az állás:

1. Ferencváros 19 pont (88–46)
2. Eger 19 pont (87–50)
3. Honvéd 13 pont
4. Miskolc 11 pont
5. BVSC 10 pont
6. Tatabánya 4 pont
7. Kaposvár 3 pont
8. UVSE 1 pont
Vízilabda hírek
e.on férfibajnokság