cover image
Egyéb

Aláírták a 2020. évi Európa-bajnokságok rendezői szerződését

2016. november 17. 17:44

Villámlátogatást tett Budapesten Paolo Barelli, az Európai Úszó Szövetség (LEN) elnöke, aki Seszták Miklós fejlesztési miniszterrel, Gyárfás Tamással, a Magyar Úszó Szövetség elnökével és dr. Kemény Dénessel, a Magyar Vízilabda Szövetség elnökével aláírta a 2020. évi Európa-bajnokságok rendezői szerződését.

2020-ban Budapest rendezheti az összes Európa-bajnokságot: májusban az úszók, műugrók és szinkronúszók, januárban a vízilabdázók versengenek a Dagály Úszóarénában, júniusban a nyítlvízi úszók Balatonfüreden, míg augusztus 20-án az óriástoronyugrók Budapesten, a jövő évi vb-n helyszíneként is szolgáló Batthyányi téren. Mielőtt az aláírásra sor került a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban, Paolo Barelli ellátogatott a jövő évi FINA-világbajnokságot szervező Budapest2017 Nkft. székházába, ahol találkozott a szervező-bizottság társelnökével, Gyárfás Tamással, majd megtekintette az épülő Dagály Úszóarénát is.

„Nagyon impresszív világbajnokság lesz a budapesti, nemcsak azért, mert egy csodálatos uszodakomplexum épül, egyébként elképesztő tempóban – mondta a LEN elnöke, egyben a FINA főtitkára, a világbajnoksággal kapcsolatban. – Azért is lesz fontos és számunkra különösen értékes ez a vb, mert az olimpia utáni évben Európában láthatjuk a világ legjobb versenyzőit. És arról már nem is beszélek, hogy a magyar csapat rendkívül erős, a helyszínek kiválóak, a Margitsziget csodás, a Duna közelsége és szerepe pedig még egyedibbé teszi az egész rendezvényt.”

A 2020. évi Európa-bajnokságokkal kapcsolatban az európai szövetség első embere megjegyezte: csak jó tapasztalataik vannak Budapestről, ahol 2006-ban és 2010-ben az úszók, 2014-ben pedig a vízilabdázók rendeztek rendkívül sikeres kontinensbajnokságot.

„Európa nagyon erős tagja a FINA-nak, a 2020-as budapesti Eb-re is úgy tekintünk, mint egy lehetőségre, ahol megmutathatja a kontinens, milyen kiváló sportemberekkel rendelkezik. Örülünk, hogy rangos eseményeket rendezhetünk, Magyarország pedig mindig kiváló házigazda, egyfajta főpróbaként tekintünk például a jövő májusi Bajnokok Ligája hatos döntőre is” – beszélt a várakozásairól Paolo Barelli.

A 2020-as Európa-bajnokságok időpontjai:
LEN Európa-bajnokság (úszás, műugrás, szinkronúszás): 2020. május 4-17.
Vízilabda Európa-bajnokság: 2020. január 12-26.
Nyílt vízi Európa-bajnokság: 2020. június 16-21. (Balatonfüred)
Óriástoronyugró Európa-bajnokság: 2020. augusztus 19-20.
Masters Európa-bajnokság: 2020. május 19-24. (nyílt vízi Eb: június 20-21.)



Vízilabda hírek
eb
2020-21 up-bajnokságok
Barelli
Kemény Dées