cover image
Egyéb

Dunaújváros: megvan az UVSE skalpja

2016. november 16. 17:08

A női bajnokság középszakaszának 3. fordulójában Mihók Attila csapata az M4 Sport élő közvetítése mellett 7–4-re győzte le a továbbra is listavezető, de már nem százszázalékos bajnokot.

A női bajnokság középszakaszának 3. fordulójában 16 órától tévémeccsen (M4 Sport) fogadta a Dunaújváros az UVSE-t. Egy hónapja, az alapszakasz 4. fordulójában a Hajós-uszodában magabiztos játékkal 13–7-re nyert Áts Bertalan csapata, amely a parti előtt százszázalékos teljesítménnyel állt az élen – nagy kérdés volt, mindez így marad-e.

Nos, nem maradt így.

Nem maradt így, mert a hazaiak igencsak összeszedték magukat. A mérkőzésen a küzdőszellem dominált, ami talán jobban ízlett a házigazdának. Az első negyedben mindössze egyetlen gól esett: Menczinger Kata 15 másodperccel a vége előtt lőtt a kapuba – a labda a blokkon irányt változtatott, így az amúgy jól védő Gangl Edina nem védhette. Persze ott volt a másik kapus, Kasó Orsolya is (aki hárította Keszthelyi Rita ötméteresét), avagy a két riói kapus teljesítménye jelentette az üde színfoltot.

A második negyedben az UVSE centerjátékban erősített: a megműtött Tóth Ildikó még ugyan csak a statisztikát írta a kispadon, ám Takács Vivien igencsak odatette magát, sorban „szállította” a fórokat. Ilyen szituációban lőtt gólt Keszthelyi, majd Czigány Dóra is, sőt a 3–1-hez is labdája volt fórban a vendég csapatnak, ám Csabai Dóra középről hibázott. S tekintettel arra, hogy átellenben Garda Krisztina gólt lőtt (ezúttal csapattársa, Gurisatti Gréta kezén pattant meg a labda), 2–2 állt a táblán. Az UVSE újabb előnyt hagyott ki, Vályi Fanni átlövése pedig beakadt a jobb felsőbe – ismét vezetett a Dunaújváros.

Nagyszünet után egyet sikerült rátenni erre a hazaiaknak. Keszthelyi, majd Gurisatti gólja után Kuna Szonja egyenlített, ám Vályi Vanda duplájára nem volt válasza a bajnoknak. A kapusok nagyokat védtek, az újvárosiak pedig azt is elbírták, hogy az igencsak aktív Szilágyi Dorottya 0/8-as mutatóval állt.

Az utolsó negyedben Szilágyi és Kisteleki Hanna kapufája után a hazaiaknak Kasó nagy védése kellett hátrányban a kétgólos vezetést megtartásához (Keszthelyi bombáját védte), s miután a meccs legjobbjának, Vályi Vandának a sistergős távoli lövése a jobb alsóban kötött ki, 5.15-tel a vége előtt 7–4-re vezetett a felettébb harcias, az UVSE zónavédekezése miatt mindössze kétszer fórban játszó trónkövetelő. A hátralévő időben senkinek sem sikerült gólt szereznie, Kasó remekelt a kapuban, így három góllal nyert a Dunaújváros, megszakítva ezzel ellenfele nagy veretlenségi sorozatát.

Mihók Attila: „Jól védekeztünk, fegyelmezettek voltunk, ki tudtuk várni a megfelelő pillanatokat. A kritikus pillanatokat főleg hátul sikerült kivédekeznünk. Szépen vízilabdáztunk, pont úgy, ahogy szerettem volna. Ezt a teljesítményt kellene állandósítania a csapatnak.”

Áts Bertalan: „Gratulálok a Dunaújvárosnak és Mihók Attila kollégámnak. Rengeteg helyezet kihagytunk, négy gólt lőttünk, ez a mi csapatunktól kevés.”


Női ob I., középszakasz, 1. csoport, 3. forduló

Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics–UVSE 7–4 (1–0, 2–2, 3–2, 1–0)
Dunaújváros, vezette: Kun, Marjay

DUNAÚJVÁROS:
Kasó – Szilágyi, Menczinger 1, Gurisatti 1, Horváth B., Somhegyi, Vályi F. 1. Csere: Ziegler, Garda 1, Mchunu, Vályi V. 3, Huszti. Vezetőedző: Mihók Attila
 
UVSE: Gangl – Czigány 1, van der Sloot, Kisteleki H., Szücs, Keszthelyi 2, Csabai. Csere: Takács V., Kuna 1, Hertzka, Kövesdi. Vezetőedző: Áts Bertalan

További eredmények:

Hungerit-Szentesi VK–Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem 10–2 (2–1, 4–0, 1–1, 3–0)
Gólszerzők:
Tóth Cs. 4, Farkas T. 2, Hevesi, Kövér-Kis, Mihály K., Pantovic, ill. Gémes, Kádár
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

RacioNet-Honvéd–BVSC-Zugló-Diapolo 9–24 (1–5, 3–8, 3–5, 2–6)
Gólszerzők:
Szűcs P. 3, Illés H. 2, O-Nagy 2, Muzsnay, Ármai, ill. Kisteleki D. 9, Gyöngyössy 4, Farkas K. 3, Takács O. 2, Leimeter 2, Utassy 2, Kele, Koncz
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Az állás:

1. UVSE 21 pont
2. Dunaújváros 19 pont
3. BVSC 16 pont
4. Szeged 9 pont
5. Szentes 6 pont
6. Honvéd 0 pont







Vízilabda hírek
női bajnokság
középszakasz
Dunaújváros-UVSE