cover image
Egyéb

Női BENU Magyar Kupa: a Szentes jutott a négyes döntőbe

2016. november 12. 18:15

Ifjabb Tóth Gyula csapata Kövér-Kis Réka és Farkas Tamara gólerős játékával előbb 10–10-es döntetlent harcolt ki a Szeged ellen, majd nagyobb különbséggel győzte le az UVSE II-t, így csatlakozhat az UVSE, BVSC, Dunaújváros hármashoz, és elődöntőt játszhat a jövő héten az újvárosi Fabó Éva Sportuszodában.

Izgalom izgalom hátán, avagy a várakozásoknak megfelelően rendkívül kiegyenlített csata zajlott az egyetlen továbbjutó helyért. A Szentes és a Szeged rögvest az első meccsen igyekezett dűlőre vinni a dolgot – egyiknek sem sikerült. Egyiknek sem sikerült, hiszen a felek csatája 10–10-es döntetlent hozott. Ha csak a negyedek eredményeit nézzük, szembeötlő az egyformaság: ifjabb Tóth Gyula csapata 3–2-re nyerte az első és másodikat, Molnár Péter együttese ugyanennyire a harmadikat és a negyediket.

Ám, ha jobban a történtek mögé nézünk, érdekes megemlíteni a nagy fordulatokat. Árkossy Lilla és Gémes Anett góljával 2–0-val kezdett a Szeged, innen azonban Kövér-Kis Réka vezérletével 6–2-re lépett el a Szentes. Ezt az előnyét tartotta is sokáig, Farkas Tamara is jól játszott, Lekrinszki Gina jól védett (9/19, 47%), és Bujka Barbarát is sikerült egészen jól tartania a társaságnak.

A negyediket negyedben Brávik Fruzsina találata 9–7-es szentesi vezetést eredményezett, ám jött az újabb nagy fordulat: zsinórban három szeged gól (Tóth Petra, Kádár Ildikó, Pengő Nikolett) 2.48-cal a vége előtt 10–9-es fordítást hozott. Hevesi Anita azonban rögvest kibrusztolt egy ötöst, Mihály Kinga belőtte, ezzel 2.40-nel a vége előtt kialakított a 10–10-es végeredményt. Mindkét oldalon volt esély a győztes találat megszerezésére, a végén a Szeged fórban próbálkozhatott – de nem járt sikerrel.

Mindez azt jelentette, hogy a felek az UVSE II elleni mérkőzése hivatott arról dönteni, ki is jut majd tovább.

A Szeged kezdte a sort, a tíz gólig jutó Bujka vezértelével 24–13-ra győzték le a fővárosi fiatalokat, avagy a Szentes előtt adott volt a lecke: 12 góllal nyerni a záró partin. Nos, ez sikerült, miután a plusz kilencről induló negyedik negyedet 5–1-re meg tudta nyerni (Kövér-Kis nyolc, Farkas öt gólt lőtt ezúttal), így 19–6-os sikerrel kvalifikálta magát a jövő heti négyes döntőbe!

Női BENU Magyar Kupa, selejtező, 2. kör, Hódmezővásárhely

Hungerit-Szentesi VK–Szegedi Vízmű Taylor&Nash SZTE 10–10 (3–2, 3–2, 2–3, 2–3)
Gólszerzők:
Kövér-Kis 3, Farkas T. 3, Brávik, Hevesi, Mihály, Tóth Cs., ill. Árkosy 3, Kádár 3, Tóth P., Gémes, Pengő, Bujka
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Szegedi Vízmű Taylor&Nash SZTE–UVSE II 24–13 (7–3, 6–1, 6–7, 5–2)
Gólszerzők:
Bujka 10, Kádár 4, Gémes 3, Tóth P. 2, Árkosy 2, Pengő 2, Miklós D., ill. Ádám E. 4, Mucsy 4, Gyárfás 4, Bartus
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

UVSE II–Hungerit-Szentesi VK 6–19 (1–4, 2–5, 2–5, 1–5)
Gólszerzők:
Gyárfás 2, Mucsy 2, Vogt, Ádám E., ill. Kövér-Kis 8, Farkas T. 5, Hevesi 3, Brávik 2, Urvári
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

A végeredmény: 1. Szentes 4 pont (29–16), 2. Szeged 4 pont (34–23), 3. UVSE II 0 pont
Továbbjutott: Szentes


Vízilabda hírek
BENU
benu magyar kupa
nők
szentes
szeged