cover image
Egyéb

„Egyre inkább csapat leszünk!”

2016. november 10. 12:13

A szegedi női együttes első igazi nagy skalpját szerezte szerdán, amikor is 8–7-re legyőzte bajnoki mérkőzésen a remek BVSC-t. A parti legjobbja „természetesen” Bujka Barbara volt, aki szerint egy-egy meccsen bárkit elkaphatnak, ám az első évben még „csak” a négy közé kerülést tűzték ki célul.

Mire lehet képes a jelentősen megerősített Szeged?

Nem állítjuk, hogy a szezon előtt megfogalmazott kérdésre már pontosan tudható a válasz, mindenesetre a csapat szerdai, BVSC elleni 8–7-es győzelme arról árulkodik, hogy a nagyok ellen is van esélye.

Persze eközben a Honvéd elleni Magyar Kupa-meccs, a 17–17-es döntetlen azt bizonyítja, messze még a stabilitás.

Szóval, hol is tart ez a társaság? – tettük felé a kérdést a csapatkapitánynak, a játékot meghatározó Bujka Barbarának.

„Ez az első közös évünk, a cél a legjobb négy közé jutás a bajnokságban és a kapában is, nem szeretnénk túlzottan elrugaszkodni a földtől – fogalmazott a riói olimpián All Star scapatba választott center. – Más kérdés, természetesen az adott meccseken nem elégszünk meg annyival, hogy az UVSE, Dunaújváros, BVSC trió ellen csak beugrunk a vízbe, hiszen állítom, egy-egy találkozón jó játékkal bárkit elkaphatunk. Korábban is bizonyítottuk ezt, hiszen jól tartottuk magunkat, most a BVSC ellen pedig sikerült is nyernünk.”

No, igen, Barbara a nyolcból öt góllal vette ki a részét, mint eddig szinte mindig, húzóembere csapatának – adódik a felvetés, vajon elég csak őt kikapcsolniuk az ellenfeleknek?

„Már az UVSE ellen is bebizonyosodott, ahol korán kipontoztak, hogy a többiek is képesek felvenni a versenyt! – válaszolta, majd hozzátette: – Velem veszélyesebbek vagyunk, de igazán akkor leszünk versenyképesek, ha folyamatosan képesek leszünk önbizalommal játszani. Látom a bíztató jeleket, hogy a többiek is egyre inkább kezdenek hinni magukban, igyekszem őket ebben erősíteni, sokat mondom nekik, bátran vállalkozzanak. Úgy érzem, kezdünk összeállani, egyre inkább csapat leszünk!”

Miután eddig egyszer sem sikerült kompletten kiállnia a csapatnak (a kórházban ápolt Lengyel Dominikára még jó ideig nem is számíthat Molnár Péter szakvezető), értelemszerűen nem is lehet tökéletes a játéka – „A sok probléma persze jobban összekovácsolta az erőnket, ez mutatkozott meg a BVSC ellen.”

Bujka Barbara jól érzi magát Szegeden, ahol a tanulmányait is végzi, mint mondta, „Minden adott ahhoz, hogy felépítsünk itt valamit.” És ha még egyszer fedett uszoda is épül a városban…

A női ob I. középszakaszának állása:

1. UVSE 21 pont
2. Dunaújváros 16 pont
3. BVSC 13 pont
4. Szeged 9 pont
5. Szentes 3 pont
6. Honvéd 0 pont

Vízilabda hírek
szeged
bujka barbara