cover image
Egyéb

A halhatatlanok között: „Még most sem hiszem el”

2016. november 3. 8:52

Varga Adriennt hatalmas ajándékkal lepte meg a sors, na meg a szerencse: a Flying Blue és az MVLSZ közös játékában ő utazott az Egyesült Államokba háromszoros olimpiai bajnokainkkal a Hall of Fame avatási ceremóniájára. Élménybeszámolóra kértük.

Még az év első felében érkezett a hír, a 2000-ben, 2004-ben és 2008-ban is olimpiai bajnoki címet szerző Benedek Tibor, Biros Péter, Kásás Tamás, Kiss Gergely, Molnár Tamás és Szécsi Zoltán is az International Swimming Hall of Fame tagja lesz. A vizes sportok halhatatlanjai közé végül magyar idő szerint október 30-án avatták be klasszisainkat Santa Clarában, az ezt jelképező szalagot a már korábban beválasztott (a három olimpiai aranyban kapitányként igen tevékeny szerepet vállaló) Kemény Dénes tette fel a srácokra a ceremónián – Kovács Ágnes olimpiai bajnokunk közreműködésével.

Az Air France és a KLM közös programja, a Flying Blue, valamint a Magyar Vízilabda Szövetség közös együttműködése alapján az esemény apropóján játék zajlott weboldalunk Facebook-oldalán. A több hetes móka fődíja egy San Francisco-i út volt, a győztes részt vehetett a bajnokok avatásán. Varga Adriennek kedvezett a szerencse a számítógépes sorsoláson, így ő utazhatott és – mint az alábbiakból kiderül – gazdagodhatott életre szóló élményekkel.

„Érdekes, mert nem éltem teljesen együtt a játékkal. Amikor meghirdette a szövetség oldala, egyből válaszoltam a feltett kérdésre, és még talán kétszer. Aztán valahogy elfelejtődött. Aztán jött egy üzenet, hogy nyertem, gondoltam, kapok egy labdát. Majd felhívott Hesz Máté, és kérdezte, láttam-e a sorsolást? Mondtam, hogy nem, miért? Mert te nyerted a fődíjat, jött a válasz, és nemsokára felhívtak a KLM-től is, este pedig Kemény Dénes is hívott. Na, abban a pillanatban mondtam azt, hogy akkor most ezt kezdjük el elhinni” –
emlékezett az álomszerű történet kezdetére Adrienn (elég volt egyetlen kérdésre válaszolni helyesen egyébként a játékszabályzat szerint), majd így folytatta: „Annyira hirtelen történt minden, és annyira kevés volt az idő az útig, meg aztán annyira gyorsan jöttek egymás után a helyzetek, hogy igazából még most sem hiszem el, hogy ez velem történt.”

Pedig vele történt. Varga Adrienn egyébként történelemtanár a Budai Középiskolában, és hosszú évek óta jár vízilabdameccsekre.

„Gyerekkorom óta vittek a szüleim a meccsekre, a nagy Vasas-Honvéd rangadóktól kezdve ott vagyok az uszodában. Akkor a Vasasnak szurkoltam, ennek családi hagyományai vannak, édesapám nagy drukkere a klubnak. Ma a Szolnok a favoritom” – mondta, majd persze megkérdeztük, vannak-e kedvenc játékosai. „Régebben, mint oly sok lánynak, nekem is Kásás Tamás volt rajongásom legfőbb tárgya, aztán a Varga-testvérek, Madaras Norbert, Nagy Viktor, Benedek Tibor, őket mondanám, de úgy igazán nincs kedvencem, egyszerűen szeretem a vízilabdát. Ott voltam Triesztben tavasszal az olimpiai selejtezőn, legutóbb Egerben jártam a BL-selejtezőn, előtte a Biros-gálán, de Szolnokra is szoktam menni. Az út előtt pedig még kimentem az OSC-Verona meccsre is.”

halh_varga3.jpgLe a kalappal, mondhatjuk, aki ennyit időt, energiát és pénzt áldoz a meccsre járásra, igazából meg is érdemli, hogy ölébe hulljon egy ilyen ajándék.

„A repülőtéren találkoztam először a fiúkkal, amikor kivitt minket a géphez a busz. Molnár Tamással és Kiss Gergővel már a repülőúton is beszélgettünk, sőt, kaptam tőlük zoknit is, meg voltak rökönyödve, hogy magas sarkúban akarom végigülni a több órás utat. Nagyon kedvesek voltak végig, pedig háromórás késéssel értünk San Franciscóba. Kalandos volt a szállodába érkezésünk, mert ugyan küldtek nekünk autót, de nem számoltak a késéssel, így az visszament. Végül hatan, nagy bőröndökkel egyetlen taxiban utaztunk Santa Clarába, igazából mindannyian fogtunk egy bőröndöt és a lábunk között is volt egy másik. Ahogy lepakoltunk, azonnal elmentünk egy jégkorong-meccsre, ami hatalmas élmény volt, egy 17 ezres csarnokban” – beszélt már az amerikai programokról Varga Adrienn, a hokimeccs egyébként a San José Sharks-Columbus Blue Jackets mérkőzés volt, 3-1-re nyertek a hazaiak.
halh_varga2.jpg
„Másnap egy amerikaifoci-stadiont jártunk körbe, majd a szállodában volt egy állófogadás, aztán pedig elmentünk vacsorázni egy brazil étterembe. Nagyon meglepett, hogy a fiúk mennyire közvetlenek voltak velem. Pedig nem is volt benne a nyereményben, hogy szórakoztassanak, de akármerre is jártunk, jókat beszélgettünk. Felejthetetlen élmény volt minden pillanat, és nagyon jól esett, mennyire közvetlenek voltak velem, és mindenhová hívtak magukkal. Egyúttal szeretném megköszönni a szövetségnek és Kemény Dénesnek a játékot és a lehetőséget, valamint az életre szóló élményt”
– így a boldog nyertesünk.

IMG_2532.JPGAhogy mondja, a szombati avatási ceremónia megható és felemelő volt, ilyenkor azért lepörög az emberben a három olimpia és az elmúlt évek megannyi élménye, emléke. A gála után még maradt idő egy kellemes beszélgetésre is a szállodában, azaz remekül zárult a San Francisco-i jutalomút.

Adrienn azt mondja, pár napot pihent, és a szerdai bajnoki fordulót kihagyta (pedig tervben volt a Fradi-Miskolc meccs), de hamarosan újra felbukkan majd valamelyik budapesti uszodában.

Ismét, utólag is gratulálunk a fődíjhoz, és jó érzéssel hallgattuk beszámolóját.

-dobos-
Vízilabda hírek
ishof
varga adrienn
halhatatlanok