cover image
Egyéb

A Honvéd elég őrült meccset nyert meg a BVSC otthonában

2016. november 2. 21:18

Az E.ON ob I. szerdai rangadóján óriási izgalmak közepette győzött a RacioNet-Honvéd a BVSC ellen, a Szőnyi úton.

Jó kis meccsre volt kilátás a Szőnyi úton, hiszen nagyjából azonos erőt képviselő csapatok találkoztak. Az Euro Kupában a negyeddöntőbe jutó BVSC és a nagycsapatokat is évek óta szorongató, két világbajnokkal megerősödött Honvéd találkozott.

Az egyik világbajnok Szivós Márton, nos, róla szólt lényegében az első negyed. Emberelőnyös góljával vezetett a Honvéd, majd miután Török Béla egyenlített, akcióból újra megszerezte a vezetést a vendégeknek (1-2). A negyed végén viszont hibázott, kihagyta a Fejős Róbert által kiharcolt 5 méterest.

A második negyedben is benne bíztak a többiek, az első két Honvéd-támadást ő fejezte be, de Györke Zsolt mindkétszer a helyén volt. Végül Gyárfás Tamás csatlakozott Szivóshoz a jegyzőkönyv „gólszerzők” rovatába, más kérdés, hogy szabaddobása előtt kicsit előrébb vitte a labdát, így határeset volt a harmadik vendéggól szabályossága (1-3).

Egy emberelőnyt a fiatal Sugár Péter centerpozícióból fejezett be, közeledett a BVSC, de sokat tétovázott védekezésben, miközben a Honvéd sem volt túl meggyőző. Izgalmas, de sok hibával színezett meccs volt ez, amelyen aztán a nagyszünetre kétgólos előnyt dolgozott ki Vad Lajos csapata, Kiss Gergely egy emberelőnyös támadás végén, már teljes BVSC-létszámban lőtte a negyediket, 2-4. Decker Attila joggal hergelte övéit, jól védett egyébként a Honvéd kapusa.

Fotó: Dobos Sándor

Fotó: Dobos Sándor

Kifejezetten sokan kilátogattak a Laky-uszodába egyébként, ezt nem árt kiemelni.

A szépszámú közönség is láthatta, Fazekas Tibor gólja volt az ötödik, szabaddobásból szerezte a Honvéd játékosa, megint csak a sárga bója helyzete miatt bizonytalanodtunk el a gól legitimitásán (2-5).

Létay Krisztián nem bonyolódott bele úgy a támadás-befejezésbe, mint mi az ötödik vendéggól taglalásába, szabaddobásból szépített, 3-5. S mivel a jól játszó Török Béla is kihasznált egy emberelőnyt a 3. negyed 5. percében, máris csak egy gól volt a különbség. Gyárfás emberfóros gólja miatt visszaállt ez kettőre a harmadik negyed végére. A BVSC támadásban sokat hibázott, nem volt elég hatékony, ezért a vendégek tartották az előnyt, mindenesetre benne volt a meccsben az is, hogy a negyedik szakaszban még odapörköl a zuglói csapat.
 
Odapörkölt. Várnai Kristóf tette meg az első lépést (5-6) egy akciógóllal, majd Szabó Bendegúz már egyenlített! 6-6! Aztán jött egy Gyárfás Tamás-gól, Kiss Gergelytől kapta a jobbszélen, és bevágta a blokk mellett, kapufás találatával visszavette a vezetést a Honvéd, 4:42-vel a vége előtt. Nagy sanszot herdált el aztán a BVSC, emberelőnyben, miután Simon Roland kipontozódott, kimaradt a fór. Időt kért Vad Lajos a túloldalon, a hazai blokk mentett, és a visszaúszásnál azonnal jött az újabb kiállítás, így Märcz Tamás kérhetett időt. Czigány Károly bődületes gólt lőtt a szélről, a labda szinte beragadt a hálóba Decker kezeivel együtt, ismét egyenlő, 7-7.
 
2 perccel a vége előtt ügyesen harcolt ki emberelőnyt a BVSC, Török Béla pedig bevágta, először vezetett a BVSC, 8-7! 1:53-mal a vége előtt Vad Lajost kiállították a játékvezetők, a vezetőedző Vogel Gábor játékvezetőt hibáztatta mindezért. Már kívülről szemlélhette a mester, ahogy Szivós Márton egyenlít (8-8), a honvédos 8-as és LétayKrisztián kissé kakaskodott az eset után, Kun György elbeszélgetett velük.
 
40 másodperccel a vége előtt Gyárfás Tamás lőtt hatalmas szabaddobásgólt, majd Steinmetz Barnabást állították ki, Török Béla viszont fölődobta a fórt, nyert a Honvéd, egy végtelenül kiélezett meccsen.
 
Török Béla a meccs után: „Először is gratulálok a Honvédnak. Nagyon nehéz mit mondani, mérges vagyok. Nem is nagyon tudom, hogy mire, kire, talán a sorsra. Sokáig vezetett a Honvéd, aztán két perccel a vége előtt nagyon nagy szívvel fordítottunk. Ez annyi energiát emésztett fel, hogy a végén kihagytunk. Abban bíztam, hogy kitart majd ez a lelkesedés a végéig, és a szívünkkel ki tudjuk az utolsó két percet is hozni. Ez nem sikerült, ráadásul öt blokk, plusz a kapusunk is ott volt a mindent eldöntő gólnál, kétszer pattant meg a labda, nagyon szerencsétlen az egész. A balszerencsének is biztos megvan az oka, csak amikor azt átéljük, nem erre gondol az ember. Sajnálom, mert a négy közé kerülésért folytatott harcban ez nagyon fontos meccs volt. Most annyi történt, hogy a Honvédot a Kőér utcában kell majd megvernünk. Ezen leszünk.”

Gyárfás Tamás a meccs után: „Úgy érzem, hogy végig jobbak voltunk, mint a BVSC, így megérdemelten nyertünk. Azt beszéltük a meccs után a srácokkal, hogy igazságtalan lett volna, ha nem mi győzünk. Összeszedettek voltunk, jól mozogtak a centereink, Decker Attila nagyszerűen védett. Igazi hatpontos meccs volt ez, nagyon fontos, most a Tatabánya és a Miskolc ellen kell még megszerezni azt a három-három pontot, ami után kicsit megnyugodhatunk.”
 
Tatabányán 11-11-es döntetlent játszott egymással a hazai csapat és az UVSE, ez a szezon sokadik 11-11-e. Öt cserés kiállítás tarkította a meccset, melyen Francsics Dániel 9 másodperccel a vége előtt egyenlített. 

Eredmények – E.ON ob I., B csoport:

BVSC-Zugló-RacioNet-Honvéd 8-9 (1-2, 1-2 , 2-2, 4-3)
Gólszerzők
: Török 3, Szabó Bendegúz, Várnai, Czigány, Létay, Sugár, illetve Gyárfás 4, Szivós 3, Kiss G., Fazekas
A teljes jegyzőkönyv itt érhető el.

EBP Tatabánya-UVSE 11-11 (3-1, 2-4, 4-4, 2-2)
Gólszerzők:
Francsics 3, Hoppál 2, Szabó Botond 2, Salamon A. 2, Kiss Gy., Vuksanovic, illetve Sélley-Rauscher 3, Dávid 2, Korényi 2, Kovács R. 2, Keresztúri, Márkus
A teljes jegyzőkönyv itt érhető el.

Az FTC-PQS Waterpolo-Pannergy Miskolci VLC (12-4) mérkőzést már korábban lejátszották, itt írtunk róla.

A ZF-Eger-Kaposvár mérkőzést november 12-én rendezik.

A csoport állása:

1. Ferencváros 16 pont
2. Eger 13 pont (5 mérkőzés)
3. Honvéd 10 pont
4. Miskolc 10 pont
5. BVSC 6 pont (5 mérkőzés)
6. Tatabánya 4 pont
7. Kaposvár 3 pont (5 mérkőzés)
8. UVSE 1 pont (5 mérkőzés)

-ds-

Vízilabda hírek
BVSC
honvéd