cover image
Egyéb

Férfibajnokság, B-csoport: Euro Kupa-csapatok újabb harca

2016. november 2. 8:56

A Miskolc a Ferencváros, a Honvéd a BVSC ellen igyekszik megmutatni, felveszi a versenyt a nemzetközi porondon jól szereplő csapatokkal – ráadásul mindkét helyszínen (Népliget, Szőnyi út) a tabellán egymáshoz közel álló felek csatáznak. Mint ahogy a Tatabánya–UVSE meccsen is.

Meglehetősen érdekes forduló következik ezúttal is a B-csoportban, amelyben mindhárom szerda mérkőzésen (az Eger és a Kaposvár összecsapását jövő héten szombaton rendezik) a tabellán egymáshoz közel álló csapatok találkoznak.

Az Euro Kupa nápolyi selejtezőkörét százszázalékos teljesítménnyel megnyerő Ferencváros a tőle mindössze egyetlen győzelemre lévő, 10 pontos Miskolcot fogadja. Sike József együttes az Eger elleni partin (7–10) legutóbb igazolta, nem véletlen, hogy célba vette a felsőházba jutást, a légiósok közül például Bowen és Misics bármikor bárki ellen képes kiugró teljesítményre, avagy a fővárosiakra nem vár könnyű menet. Varga Zsolt vezetőedző a Canottieri elleni találkozó után nem véletlenül említette, hogy „A még mindig alakulóban lévő csapatunknak fontos és nehéz összecsapás vár a Miskolc ellen.”

A Szőnyi úton a BVSC–Szentes női meccs (18.45) után a vasutasok férficsapata a Honvéddal csap össze – maradjunk annyiban, ember legyen a talpán, aki a tuti tipp megmondására vállalkozna. Mindkét együttes álma a felsőházba jutás, könnyen megeshet, ebben pont az egymás elleni találkozók döntenek. Märcz Tamás alakulata az Euro Kupa-menetelés (ne feledjük, a zuglóiak Zágrábban mindkét horvát ellenfelüket, a Mladostot és a Splitet is legyőzve szintén negyeddöntősök!) miatt talán fáradtabb lehet, ám a siker nyilvánvalóan feldobta a társaságot, az önbizalma is a helyén lehet. Vad Lajos nagy stratégához hűen bizonyosan a BVSC ellen kieszelt taktikával küldi vízbe játékosait, Szivós Mártonra így is, úgy is főszerep várhat – nagy csata lesz, na!

Mint ahogy izgalmak várhatóak Tatabányán is, ahol az eddigi nyeretlen UVSE lép fel – Németh Zsolt csapata feltétlen szeretné megszerezni első pontjait, ám a Kaposvár ellen már három egységet gyűjtő hazaiakat meg közben az doppingolhatja, hogy sikerül esetén már hat pontosak lehetnek.

E.ON férfibajnokság, 6. forduló, B-csoport
November 2., szerda:


PQS-Ferencváros Waterpolo–PannErgy-Miskolc – 16.00
EBP-Tatabánya–UVSE – 19.30
BVSC-Zugló–RacioNet-Honvéd – 20.30

November 12., szombat:

ZF-Eger–Kaposvári VK – 18.00

A csoport állása:

1. Ferencváros 13 pont
2. Eger 13 pont
3. Miskolc 10 pont
4. Honvéd 7 pont
5. BVSC 6 pont (4 mérkőzés)
6. Kaposvár 3 pont
7. Tatabánya 3 pont
8. UVSE 0 pont (4 mérkőzés)


Vízilabda hírek
e.on férfibajnokság
b csoport