cover image
Egyéb

Női bajnokság: a BVSC könnyedén verte a Szegedet

2016. október 30. 17:02

A női ob I. vasárnapi mérkőzésén a zuglóiak szép győzelmet arattak a szegediek felett, így a második helyen várják a folytatást.

Egyetlen meccs maradt hátra a női bajnokság alapszakaszának első köréből, a BVSC a Szegedet fogadta a Szőnyi úton, tévés meccsen.

Rögvest egy szegedi emberelőnnyel indult a találkozó, de nem tudta befejezni góllal ezt a fórt a Szeged, Bujka Barbara ráadásul már teljes létszámban lőtte rá a labdát. A góllövőlistát vezető Kisteleki Dóra egy húzással tervezte megszerezni a vezetést a BVSC-nek, de célt tévesztett a passz is már.

Bolonyai Flóra klasszis megoldást próbált aztán kivitelezni: Tóth Eszter jött ki egy kicsivel messzebbre a szegedi kapuból, a hazai kolléga pedig túl akart járni az eszén. Végül Tóth hárította a kicsit rövid próbálkozást, Kisteleki Dóra emberelőnyös ziccerét viszont már nem tudta semlegesíteni, 1-0.

Lengyel Anett szép távoli lövésével egyenlített a Szeged, amely szombaton hazai környezetben hat góllal maradt alul a Dunaújvárosi Főiskolával szemben. Még szebb volt Gyöngyössy Anikó gólja, ha lehet ilyet mondani: Kistelekitől kapta a labdát a zuglói center, aki csavarral jelentkezett, 2-1.

„Figyeljünk a két méterekre, mindenki, jó?” –
kérte Petrovics Mátyás övéitől a negyed vége felé közeledve egy emberfór előtti időkérésnél, nos, éppen ezt fújtak a játékvezetők, nem sikerült a fórt kihasználni. Aztán jött még egy hazai előny a 7. percben, Takács Orsolya pedig kilőtte a jobb felsőt, 3-1. Sőt, Pócsi Bianka center akciógóljával, csavarjával már hárommal vezetett a hazai csapat, támadásban nem ment a szegedieknek, 4-1.

A második negyedben a Szeged lőtte az elsőt, Veréb Alexandra középen húzta be a labdát, 4-2, viszont Takács megint kihasználta a védekezésbeli figyelmetlenséget, jobban érezte a kaput a BVSC, 5-2. Így volt ez a negyed folytatásában is, a végén Kisteleki Dóra ziccerben növelhette volna az előnyt, de inkább megállt, és visszatette a labdát a felúszó csapattársaknak. A támadás végül elhalt, de így is háromgólos hazai előny alakult ki a nagyszünetre.

A fordulás után Lengyel Anett harcolt ki egy ötöst, ezt Bujka Barbara értékesítette, 5-3. Kivédekezett egy támadást a Szeged ezután, feljöhetett mínusz egyre, de Gémes Alexa a felső kapufára bombázott. Nem úgy Leimeter Dóra (a képen), aki szabaddobásból állította vissza a háromgólos különbséget, 6-3.

Ez végül négyre nőtt, miután egy labdaszerzést követően Leimetert egyedül hagyták, 7-3. Takács Orsolya pontozódott ki a 23. percben, de ez nem törte meg a hazaiakat, ráadásul a fiatal, mindössze 15 éves Utassy Kata talált be nem sokkal később, 8-3!

Szebbnél szebb dolgokat mívelt ezután már a BVSC, nyilván ez annak is köszönhető, hogy felszabadultan, könnyedebben játszhatott már a zuglói csapat a biztos vezetés birtokában. Kisteleki egymás után két gólt lőtt, a második már a zárónegyedben született, 10-3.  A folytatásban sem változott a játék képe (Máté Zsuzsanna például a negyedben kétszer is betalált), de azért akadtak szép mozdulatai a szegedieknek is, Miklós Dóra félcsavargólja vagy Gémes Alexa bombája például ilyen volt.
 
A vége biztos zuglói siker.
 
Petrovics Mátyás így értékelt a meccs után: „A Szeged még nem tartozik a kötelező győzelmek kategóriájába, a mai nap után, ahogy játszottunk, lehet, hogy majd az lesz. A végeredményt látva többet nem kívánhatok, mint ami történt, a harmadik negyedben kicsit jobban is játszhattunk volna, de összességében elégedett lehetek. Nagyon fegyelmezett, jó védekezést nyújtottunk, kiemelkedő egyéni teljesítményekkel, kiegyensúlyozottak voltunk.”

Molnár Péter, a Szeged edzője így nyilatkozott: „Harciasságban a BVSC felülmúlt minket. Nagyon sok labdát veszítettünk el. Szegeden nem nagyon tudunk ilyen ellenfelekkel gyakorolni, muszáj lesz ahhoz, hogy ehhez a játékhoz és felfogáshoz alkalmazkodni tudjunk.”
 
Kisteleki Dóra a meccs után az M4 Sportnak: „Az eredmény alapján nem volt kérdéses a végeredmény. Nagyon komolyan készültünk erre a meccsre, főleg Bujka Barbara játékára, azt hiszem, sikerült megoldani a feladatainkat. Szerintem ott tartunk, ahol kell, hogy tartsunk. Egy biztos második helyet szereztünk a csoportkörben.”


Eredmény – női ob I., 2. forduló – elhalasztott mérkőzés:


BVSC-Zugló-Szegedi Vízmű Taylor&Nash SZTE 13-6 (4-1, 1-1, 4-1, 3-3)
Gólszerzők:
Kisteleki D. 3, Leimeter 3, Takács 2, Máté 2, Gyöngyössy, Pócsi, Utassy, illetve Bujka 2, Lengyel Anett, Veréb, Miklós D., Gémes
A teljes jegyzőkönyv vitt érhető el.

A tabella az első szakaszt követően:

1. UVSE 21 pont
2. BVSC 16 pont
3. Dunaújváros 16 pont
4. Szeged 12 pont
5. Szentes 9 pont
6. Honvéd 6 pont
7. Tatabánya 3 pont
8. Eger 0 pont

-ds-
Vízilabda hírek
BVSC
női bajnokság