cover image
Egyéb

Csoportelsőként a Fradi az EK negyeddöntőjében!

2016. október 30. 12:34

Az Euro Kupa 2. selejtezőkörének 3. napján az otthon szereplő Canottieri Napoli ellen is nyert Varga Zsolt csapata (10–7), így 9 ponttal, százszázalékos teljesítménnyel zárt az élen, s jutott a legjobb nyolc közé.

A vasárnapi Cannottieri–Ferencváros partin a két továbbjutó találkozott egymással. Tekintettel arra, hogy Varga Zsolt csapata az előző két mérkőzésen összességében nagyobb különbséggel győzte le spanyol és francia ellenfelét, azzal a tudattal ugorhatott medencébe a társaság, hogy döntetlennel is csoportelső lehet.

A hazaiak kezdtek jobban, Borrelli két akciógóllal mattolta a védelmet és Vogel Soma kapust, ám a Fradi nem tört meg: a kettőre három akciógóllal válaszolt! Betalált sorrendben Tóth Márton, Nyéki Balázs és Jansik Szilárd. A negyedet végül Giorgetti előnyből szerzett találata zárta, avagy ahogy várható volt, szorosan alakult a parti (3–3).

A Canottieri a második menetben Campopiano előnygóljával vette vissza a vezetést, de a Fradi újfent újított, Varga Dániel és Jansik találata révén ismét nála volt az előnyt. Ezt a Katonás ellen megítélt ötméteresből Campopiano egyenlítette ki, így 5–5-tel mentek a felek nagyszünetre.

A harmadik menetben a jelentések szerint folytatódott az öldöklő küzdelem, birkóztak egymással a felek, és csupán egyszer-egyszer találtak be, a Ferencvárostól Marko Avramovics, nápolyi oldalon pedig Gitto. A záró játékrészt Varga Dániel gólja nyitotta, majd ötméteresből Dőry Farkas volt eredményes, így 6.39-cel a vége előtt 8–6-ra vezetett a magyar együttes.

S innen már nem lehetett megállítani! Nyéki Balázs és Stefan Mitrovics akciógólja következett, no meg csupa mosoly, hiszen négy perccel a vége előtt voltaképpen eldöntötte a partit a Fradi. A maradék időben csupán egy Buonocere-gól született, így 10–7-es győzelemmel, 9 ponttal, százszázalékos teljesítménnyel jutott az Euro Kupa negyeddöntőjébe a Ferencváros!

Varga Zsolt vezetőedző a klub honlapján így nyilatkozott: "Nagyon örülök, hogy ma is nyertünk. Jól játszottunk, jól bírtuk a hazai pálya nyomását. Talán én bírtam a legnehezebben kívülről. Ennek ellenére a második negyedtől nyugtattam a csapatot, hogy fegyelmezetten játsszon, mert bármi hibát, kiállítást összeszedünk, azt visszük magunkkal a negyeddöntőbe. Szerencsére a horvát bíróval saját anyanyelvén tudtam reklamálni. Úgy érzem, kell a nemzetközi rutin, a harmadik meccs végére láttam, hogy alkalmazkodtunk a nemzetközi viszonyokhoz.”

Eredmény – Férfi Euro Kupa, 2. selejtezőkör, 3. játéknap:

Canottieri Napoli (olasz)–FTC-PQS Waterpolo 7–10 (3–3, 2–2, 1–1, 1–4)
Gólszerzők:
Campopiano 2, Borrelli 2, Bounocore, Giorgetti, Gitto, ill. Nyéki 2, Varga Dániel 2, Jansik Sz. 2, Dőry, Tóth M., S. Mitrovics, Avramovics

CN Terrassa (spanyol)–Pays D'aix Natation (francia) 9–3 (3–0, 3–1, 2–1, 1–1)
Gólszerzők:
Granados 3, Sánchez 2, Pericas 2, Aguilar, de la Fuente, ill. Paunovic, de Lera, Kholod

A végeredmény:
1. Ferencváros 9 pont
2. Canottieri 6 pont
3. Terrassa 3 pont
4. Pays D'aix Natation 0 pont

Férfi Euro Kupa 2. selejtezőkör

E csoport, Zágráb:


HAVK Mladost Zagreb (horvát)
POSK Split (horvát)
CN Posillipo Napoli (olasz)
BVSC-Zugló

A BVSC-Zugló a Mladost Zagreb után vasárnap délelőtt a másik horvát ellenfelét, a POSK Split csapatát is legyőzte (13–11), így 6 ponttal második helyen bejutott a sorozat negyeddöntőjébe! – erről itt olvashat!

A csoportokból az első két helyezett jut tovább a negyeddöntőbe, ahol majd a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőköréből kieső csapatokkal sorsolják össze őket.
Vízilabda hírek
euro kupa
ferencváros