cover image
Egyéb

Csodás bravúr: EK-negyeddöntős a BVSC-Zugló!

2016. október 30. 11:12

Az Euro Kupa 2. selejtezőkör 3. napján Märcz Tamás csapata 13–11-re legyőzte Zágrábban másik horvát ellenfelét, a POSK Splitet is, így 6 ponttal második helyen bejutott csoportjából a legjobb nyolc közé.

Remek szombati sikerével, a Mladost Zagreb 16–10-es legyőzésével megteremtette magának a lehetőséget a BVSC-Zugló arra, hogy a másik horvát együttes, a POSK Split ellen vasárnap délelőtt a továbbjutásért játsszon!

Mindez olyannyira feltüzelte a magyar csapat játékosait, hogy egytől-egyig mindenki képes volt hozzátenni a magáét a partin – mi sem támasztja mindezt jobban alá, minthogy a nagyszünetileg lőtt nyolc találatot hét pólósunk jegyezte!

A 3–1-es első negyed adta meg az alaphangot: ezúttal Györke Attila védett jól a kapuba, a védekezés stabil volt, és Kovács Péter, Szabó Bence, majd Vukic találata után Létay Krisztián is eredményes volt.

S miután a második negyedben Ambrus Ferenc, majd Sugár Péter is gólt szerzett, már 5–1-re vezetett a BVSC! Innen kapaszkodott a Split, Czigány Károly, majd Létay találata idegnyugtató hatással bírt. Pásztor Mátyásé nemkülönben – ő egy, az egyetlen másodperccel a negyed vége előtt lőtt Anic kapujába, kialakítva a 8–6-os részeredményt.

Nagyszünet után Kovács Péter fórgóljára Delic válaszolt, de erre meg jött Török Béla gólja. Avagy a BVSC rendíthetetlen volt, remekül játszva tartott, őrizte az előnyét. Sőt végül még inkább növelni tudta, hiszen 10–8 után Pásztor, majd 23 másodperccel a negyed vége előtt Szabó Bendegúz is pontosan célzott, azaz nyolc perccel a vége előtt 12–8 állt a táblán!

A záró menetben higgadt játékkal, jókor érkező időkéréssel őrizte előnyét a BVSC, s hiába jutott végül Franicevic egymaga öt góig, ha kilenc BVSC-játékos (!) is eredményes volt, és nagyszerű csapatmunkával a magyar együttes 13–11-re jobbnak bizonyult. Ezáltal Märcz Tamás együttese nagyszerű eredmény elérve második helyen bejutott az Euro Kupa negyeddöntőjébe!

Märcz Tamás a klub honlapján így értékelt: "Bár végig mi vezettünk a mérkőzésen, és bizonyos periódusokban úgy érződött, hogy akár jobban is elléphetünk, a POSK Split nem adta fel egy pillanatig sem, keményen küzdött a mérkőzésben maradásért. A védekezésünk a mai napon nem mindig volt pontos, de amikor a legfontosabb volt, akkor zárt és Györke Zsolt is a helyén volt! Különösen az emberelőnyök megjátszásával vagyok nagyon elégedett, ahol a mai napon magas kihasználtságot értünk el. Komoly három mérkőzésen vagyunk túl, amivel sikerült továbblépnünk egy már erős csoportkörből, amihez minden játékosomnak gratulálok. Köszönöm a támogatást a jelenlévő szurkolóinknak és az otthonról követőinknek szintén!"

Eredmény – Férfi Euro Kupa, 2. selejtezőkör, 3. játéknap, E csoport, Zágráb:

BVSC-Zugló–POSK Split (horvát) 13–11 (3–1, 5–5, 4–2, 1–3)
Gólszerzők:
Pásztor 3, Létay 2, Kovács P. 2, Czigány, Szabó Bence, Török, Ambrus, Sugár, Szabó Bendegúz, ill. Franicevic 5, Kunac 2, Butic, Vukic, Delic, Borovcic

Posillipo Napoli (olasz)–Mladost Zagreb (horvát) 8–6 (3–2, 2–0, 1–4, 2–0)
Gólszerzők:
Cuccovillo 2, Vlachopoulos 2, Klikovac, Mattiello, Subotic, Saccoia, ill. Bukic, Milakovic, Zovic, Vlahovic, Paskvalin, Basic

A végeredmény:

1. Posillipo 9 pont
2. BVSC 6 pont
3. Mladost 1 pont
4. POSK Split 1 pont

Az Euro Kupa 2. selejtezőkör:

F csoport, Nápoly:

Canottieri Napoli (olasz)
FTC-PQS Waterpolo
Pays D’Aix Natation (francia)
CN Terrassa (spanyol)

A Ferencváros a nápolyi csoportrangadón a házigazda Canottieri Napolit is legyőzte (10–7), így csoportelsőkéntjutott a sorozat negyeddöntőjébe! – erről itt olvashat!

A csoportokból az első két helyezett jut tovább a negyeddöntőbe, ahol majd a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőköréből kieső csapatokkal sorsolják össze őket.
Vízilabda hírek
euro kupa
BVSC