cover image
Egyéb

Euro Kupa: spanyolveréssel nyitott a Fradi

2016. október 28. 19:57

Győzött első mérkőzésén az FTC-PQS Waterpolo az Euro Kupa nápolyi selejtezőkörében.

A nápolyi mediterrán kaland első felvonásán a spanyol Terrassa volt a Ferencváros ellenfele, ez már a kupasorozat második selejtezőtornája volt.

A Terrassa legyőzése nem tűnt megoldhatatlan feladatnak, a spanyolok legismertebb játékosa a válogatott kapusa, Inaki Aguilar, ő is kezdett természetesen a kapuban. Érdekesség, hogy a Spanyolországból hazatérő, így őt a barcelonai évek jóvoltából ismerő Szirányi Balázs vette be először a kapuját, ezzel vezetett a Fradi, Stefan Mitrovics 5 méterese pedig 2-0-s részeredményt hozott, ez volt az első negyed vége.

Jól ment a folytatásban is, Marko Avramovics és Nyéki Balázs is eredményes volt, ráadásul már akciógólok voltak ezek (4-0). A szépítés Jordi Pereztől érkezett 11 másodperccel a nagyszünet előtt.

A harmadik negyedben nem rázták meg magukat a fiúk, de aztán 2 perccel a szakasz vége előtt Madaras Norbert beköszönt, és rögtön reagált rá Alvaro Granados, aki a podgoricai ifi vb-n, illetve a hollandiai junior-Eb-n is a spanyol válogatott legjobb lövője volt, a spanyol vízilabda hatalmas ígérete.

Marko Csuk akciógólja (6-2) után Granados jött ismét, de Tóth Mártonnak még volt ideje egy emberelőny során betalálnia, 7-3-as előnyt dolgozott ki az utolsó nyolc percre a Ferencváros.
 
Spanyol góllal indult a negyed, Alarcon szépített, és spanyol góllal folytatódott is aztán, Agusti Pericas góljával már csak kettő volt a különbség, 7-5-re zárkózott a Terrassa - 5 perc volt még hátra a meccsből. Nagyon kellett tehát Madaras újabb találata (8-5), amely mint később kiderült, az utolsó előtti gól volt a meccsen. Az utolsót Granados szerezte emberelőnyből, a dudaszó pillatanában.
 
Győzött a Fradi, amely holnap francia ellenfelével folytatja.
 
Varga Zsolt a Ferencváros weboldalának így értékelt: „Az első két negyedben jó volt a védekezés: A harmadik negyedben négy góllal is vezettünk. Azt nem engedhetjük meg magunknak, hogy ilyen könnyedén feljöjjön az ellenfél, kicsit belenyugodtunk a biztos vezetésbe, követtünk el hibákat, a felúszások ritmusa nem működött ebben a periódusában a játéknak. Az első lépést megtettük, koncentrálunk a második meccsre."

Eredmény – Euro Kupa, selejtező:

FTC-PQS Waterpolo-CN Terrassa 8-6 (2-0, 2-1, 3-2, 1-3)
Gólszerzők:
 Madaras 2, Szirányi, S. Mitrovics, Avramovics, Nyéki, Marko Csuk, Tóth M., illetve Granados 3, Perez, Alarcon, Pericas
 
Canottieri Napoli-Pays D'aix Natation 13-11 (3-1, 3-3, 4-2, 3-5)
Gólszerzők:
Velotto 3, Giorgetti 2, Campopiano 2, Gitto 2, Baraldi 2, Borrelli, Dolce, illetve Paunovic 3, Dethier 2, Kholod 2, Saux, Chauffour, Vandermeulen, De Lera
 
Október 29., szombat:
Pays d’aix Natation-FTC-PQS Waterpolo – 16.00

Október 30., vasárnap:

Canottieri Napoli-FTC-PQS Waterpolo – 12.00
 
Az Euro Kupa 2. selejtezőkör:

E csoport, Zágráb:


HAVK Mladost Zagreb (horvát)
POSK Split (horvát)
CN Posillipo Napoli (olasz)
BVSC-Zugló
 
A BVSC vereséggel kezdett, 12-8-ra kikapott a Posillipótól, erről itt lehet bővebben olvasni.

F csoport, Nápoly:

Canottieri Napoli (olasz)
FTC-PQS Waterpolo
Pays D’Aix Natation (francia)
CN Terrassa (spanyol)

A csoportokból az első két helyezett jut tovább a negyeddöntőbe, ahol majd a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőköréből kieső csapatokkal sorsolják össze őket.

-ds-
Vízilabda hírek
euro kupa
ftc
BVSC