cover image
Egyéb

Változatos meccs, pontosztozkodás Dunaújvárosban

2016. október 26. 21:22

A női bajnokság alapszakasz 6. fordulójában a BVSC 11–11-es döntetlent harcolt ki a bajnoki ezüstérmes otthonában. Az UVSE továbbra is hibátlan, a Szeged nehezen nyert a Szentes ellen, míg a Honvéd nyerte az Eger ellen a nullapontosok csatáját.

A női bajnokság alapszakasz 6. fordulójának rangadóját Dunaújvárosban vívták, ahol a BVSC vendégszerepelt. A találkozó a várakozásoknak megfelelően öldöklő küzdelmet hozott, hol az egyik csapat, hol a másik állt jobban. Két gól először a második negyed 3. percében volt a felek között, ekkor 6–4-re Petrovics Mátyás csapata vezetett, ám két Gurisatti Gréta-góllal hamar egyenlítettek a hazaiak.

A 29. perc volt a következő alkalom, amikor kétgólos különbség alakult ki, ekkor Mihók Attila csapata 11–9-re vezetett, ám a remeklő Leimeter Dóra, illetve Máté Zsuzsa révén alig több mint egy perc alatt egyenlített a BVSC. Így végül 2.06-tal a dudaszó előtt a végeredmény is kialakult, már egyik alakulat sem volt képes gólt szerezni.

Szegeden remekül kezdtek a hazaiak a Szentes ellen, két negyed után úgy tűnt, magabiztosan gyűjthetik be a három pontot. Bujka Barbara „szállította” a kiállításokat, igaz érdekesség, kapura lövése ezúttal nem volt. Ifjabb Tóth Gyula megfiatalított csapata azonban nem tört meg, szép fokozatosan kapta el a ritmust – igaz, ebben jelentős szerepet játszott két rutinos játékos, Kövér-Kis Réka és Hevesi Anita. Az egyik volt szentesi, Gémes Alexa negyedik negyedben jegyezett gólja után 9–5 állt azonban a táblán, ekkor sem sokan tippeltek volna sok izgalmat. Pedig lett! Három vendég akciógól zsinórban (Kövér-Kis 2, Mihály Kinga), és 59 másodperccel a vége előtt már csak egy gól volt a hazaiak előnye. Sőt miután Pengő Nikolett lövése nem járt sikerrel, a végén az egyenlítésért támadott a Szentes. S ugyan nem járt sikerrel (Mihály Kinga szabaddobását védte Tóth Eszter), de így is dicséretet érdemel.

A két nullapontos csapat mérkőzésén 31 gól született – a Honvéd leginkább az első negyed 7–4-es győzelmének köszönhetően ért révbe, sikerült megtartani ezt a három gólt a végéig. Hiába igyekezett az egriek oldalán Rebeca Parkes és Ráski Lilla, a védekezés rányomta bélyegét a vendégek játékára, így Biros Péter vezetőedző továbbra is vár első edzői győzelmére.

Az UVSE továbbra is hibátlan, Tatabányán 18-2-re nyert.

Eredmények – Női ob I., alapszakasz, 6. forduló

Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem–Hungerit-Szentes 9–8 (3–1, 3–1, 1–3, 2–3)
Gólszerzők:
Gémes 3, Tóth P. 2, Kádár 2, Lengyel A., Pengő, ill. Kövér-Kis 3, Mihály K. 2, Hevesi, Farkas T., Urvári
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

RacioNet-Honvéd–ZF-Eger-EKE 17–14 (7–4, 3–4, 3–2, 4–4)
Gólszerzők:
Muzsnay 4, Bálint R. 3, Illés H. 3, Ármai 3, Szűcs P. 2, Szabó S., Persztegi, ill. Parkes 5, Ráski 4, Tóth A. 2, Miklós R., Molnár D., Fekete K.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics–BVSC Zugló-Diapolo 11–11 (3–4, 3–2, 2–2, 3–3)
Gólszerzők:
Garda 3, Gurisatti 3, Menczinger 2, Szilágyi 2, Vályi V., ill. Leimeter 5, Máté 2, Kisteleki D., Takács O., Farkas K., Koncz
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Tatabánya–UVSE-Tropicarium 2–18 (0–4, 0–3, 1–4, 1–7)
Gólszerzők:
Bors D., Ritz, ill. Csabai 5, van der Sloot 3, Keszthelyi 2, Hertzka 2, Kisteleki H. 2, Kuna 2, Mucsy, Bicskei
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Az állás:

1. UVSE 18 pont
2. BVSC 13 pont
3. Dunaújváros 13 pont
4. Szeged 12 pont
5. Szentes 9 pont (5 mérkőzés)
6. Tatabánya 3 pont
7. Honvéd 3 pont
8. Eger 0 pont (7 mérkőzés)




Vízilabda hírek