cover image
Egyéb

BL: az OSC négygólos előnyt dolgozott ki

2016. október 26. 20:52

A Bajnokok Ligája főtáblája felé újabb lépést tett az OSC a Verona legyőzésével.

Elég sokan (többek között Varga Dániel és Tóth Márton) kilátogattak a Nyéki Imre Uszodába erre a nagyon fontos BL-selejtezőre, és a meccs végén kijelenthettük, jó programot választottak.

Kicsit óvatosan indult a mérkőzés, a csapatok sokat hibáztak az elején, az egyetlen pozitívum az volt, hogy a játékvezetők nem fújtak feleslegesen. Az első kapuralövés Zalánki Gergő nevéhez fűződött, de ő is csak minden mindegy alapon lőtt kapura egy támadóidő lejártakor. Az 5. percben a Verona centere, Arnaldo Deserti megszerezte a vezetést, ezt Bundschuch Erik egyenlítette ki egy emberfórt követően, Juhász Zsolt adta fel remekül a falba a labdát (1-1).

Nehezen mentek a támadások mindkét oldalon, de a negyed végén még egy kapott egy fórt a Verona, amit értékesített is, 1-2. Drasko Brguljan emberelőnyös gólja már a második szakaszban jelentette az egyenlítést, kár, hogy aztán a Szlobodan Nikics által kiharcolt 5 méterest Bátori Bence a kapufára bikázta. Egy megúszás után javított az OSC, Nikics várta középen a labdát, az meg is érkezett, majd kikötött a kapuban, először vezetett a magyar csapat, 3-2.

Mirarchi nem bírt magával (3-3), de Hegedűs Gábor egy kontra végén megint előnyhöz juttatta az OSC-t. A negyed végén Bisztritsányi Dávidnak kellett többször is a helyén lennie, igen szoros volt ez a meccs, a második félidőre maradt a döntés.

watch?v=ClwBQf7N2yU&feature=youtu.beJó védekezéssel nyitott az OSC, és Zalánki remek akciógólt lőtt, először volt kettő a különbség (5-3). Sőt, kisvártatva duplázott, egy megúszást követően talált be újra, 6-3. Stefano Luongo emberelőnyös gólja visszahozta az olasz reményeket, ezeket Drasko Brguljan igyekezet szertefoszlatni, egy megúszás után ejtett a kapuba, 7-4. Stabilizálta tehát előnyét a magyar csapat, és uralta is a játékot.

A záró szakasz Bisztritsányi-védésekkel kezdődött, majd egy nagyszerű emberelőnyös góllal folytatódott, Hegedűs tolta be Nikicsnek középre, aki azonnal a hálóba pöccintett (8-4). Sőt, Hegedűs harcolt ki ismét fórt, amelyet Bátori Bence fejezett be, az első gólját szerezte a meccsen 27. percben, 9-4.

Ez már meggyőző előnynek mutatkozott, de azért Bini emberelőnyből nagy gólt lőtt, figyelni kellett még, hiszen Olaszországban, a visszavágón még sok akadállyal meg kell küzdeni az OSC-nek. Mindenesetre teljesen tanácstalanná vált az olasz csapat támadásban a meccs végére, ez pedig az OSC védekezésének az érdeme, élén Bisztritsányi Dáviddal.

Mirarchi szépített aztán a falból Brguljan kiállítása után (10-6), s a végén még itt is, ott is lehetett volna mód a gólszerzésre, ez azonban elmaradt.

Négygólos előnyt visz Veronába az OSC, amely összességében remekül teljesített ezen az estén.

Eredmény – Férfi Bajnokok Ligája, 3. selejtezőkör, 1. mérkőzés:

A Híd-OSC-Újbuda-Sport Management Verona 10-6 (1-2, 3-1, 3-1, 3-2)
Nyéki Imre uszoda, 750 néző, vezette: Margeta (szlovén), Inesta (spanyol)


OSC:
Bisztritsányi – Bátori 1, Gór-Nagy, Zalánki 2, Hegedűs 1, Salamon, Nikics 2. Csere: Bundschuch 1, Brguljan 2, Juhász, Kovács Gábor, Seman 1. Vezetőedző: Vincze Balázs

Verona: Lazovics – Petkovic, Luongo 1, Jelaca, Bini 1, Razzi, Deserti 1. Csere: Gallo, Gitto, Valentino, Blary, Mirarchi 3. Vezetőedző: Marco Baldineti

További eredmények:

Primorje Rijeka (horvát)-ZF-Eger 6–12 (1–4, 0–3, 2–2, 3–3)
AN Brescia (olasz)-Jadran Carine Herceg Novi (montenegrói) 14-5 (1-1, 2-2, 5-1, 6-1)
Waspo Hannover (német)-Digi Nagyvárad (román) 12-7 (5-0, 4-2, 2-3, 1-2)

A visszavágókat november 9-én rendezik.

A főtábla beosztása

A csoport:


Olympiakosz Pireusz (görög)
Szolnoki Dózsa-Közgép
Olympique Nice (francia)
Spandau Berlin (német)
A-Híd OSC-Újbuda vagy Verona
Brescia vagy Jadran Herceg Novi

B csoport:

Jug Dubrovnik (horvát)
Pro Recco (olasz)
CNA Barceloneta (spanyol)
Partizan Belgrád (szerb)
Hannover vagy Nagyvárad
ZF-Eger vagy Primorje Rijeka

A Bajnokok Ligája Hatos Döntőjét május 25. és 27. között rendezik Budapesten.
 
-d-
Vízilabda hírek
Bajnokok Ligája
eger
szolnok
osc
bl