cover image
Szövetség

Hesz Máté: „Szép feladat, nagy kihívás”

2016. október 26. 10:48

A Magyar Vízilabda Szövetség új főtitkára volt a vendége a Digi Sport reggeli magazinjának szerdán.

Ahogyan arról írtunk, a Magyar Vízilabda Szövetség szombaton, frissen megalakult új elnökségének első ülésén Kemény Dénes elnök kezdeményezésére Hesz Mátét nevezték ki a szervezet új főtitkárává.

Az MVLSZ jelenlegi kommunikációs vezetője november 1-jétől látja el ezeket a feladatokat. Mint elmondta, az eddigi főtitkár, Nemcsik Balázs ügyvezetőként a kiemelt projektekért (így például a 2017-es világbajnokság előkészületeiért, a 2020-as Európa-bajnokság szervezési feladataiért és a TAO-pályázatok felügyeletéért) felel majd.

„Megnövekedtek a feladatok a magyar vízilabdában, ezért van szükség a két pozícióra. Én úgy szeretnék dolgozni, hogy korosztálytól és nemtől függetlenül a mindenkori magyar válogatottak bármilyen világversenyen is indulnak, minimum éremesélyesek, de lehetőleg az aranyéremre esélyesek legyenek” – fogalmazott Hesz Máté.

watch?v=kMEU8UKnrEI„Szép feladat, nagy kihívás és nagyon nagy megtiszteltetés” – mondta arról, milyen lesz együtt dolgozni az MVLSZ új elnökségével, amelyben olimpiai bajnokok sora dolgozik majd, köztük a háromszoros olimpiai bajnok Benedek Tibor, Biros Péter és Molnár Tamás.

A klubokkal való kapcsolattartás, a versenyeztetés, az MVLSZ apparátusa, a napi ügyek koordinálása – címszavakban ezek lesznek feladatai Hesz Máténak, illetve egyelőre a szervezet kommunikációs feladatai is hozzá tartoznak majd.

„Meglepne, ha befolyásolni lehetne az elnökség tagjait a szövetségi kapitányi poszttal kapcsolatos eljárásról” – utalt arra, hogy még nincs kialakult metódus arra vonatkozóan, hogy pályázat kiírásával vagy felkérés útján nevezik ki a férfiválogatott új szövetségi kapitányát.

A beszélgetés az alábbiakban hallgatható és nézhető meg.
Szövetségi hírek
hesz máté