cover image
Egyéb

Jön a Movember, a DVSE is csatlakozik

2016. október 25. 19:08

A prosztatarák-szűrésre és a férfiak körében gyakori betegségek megelőzésére hívják fel a figyelmet a Movember Mozgalomhoz csatlakozók.

Egy ideje már szerencsére a férfivízilabdázók körében is elterjedt az a mozgalom, amelynek lényege, hogy egy hónapig – novemberben – nem borotválkozunk. De legalábbis bajuszt növesztünk. Az OSC csapata évek óta részt vesz a kezdeményezésben, amellyel a prosztatarák veszélyeire és a betegség megelőzésére, így a szűrések fontosságára hívjuk fel a figyelmet.

A dehir.hu beszámolója szerint idén a Debreceni VSE vízilabdázói és munkatársai is csatlakoznak a Movember Mozgalomhoz, a Debreceni Sportcentrum kezdeményezésére.

A város labdarúgói, jégkorongozói, kosárlabdázói és atlétái sem borotválkoznak majd, csakúgy tehát, mint a pólósok.

Kállay Márk,
a DVSE játékosa így nyilatkozott a lapnak: „Miről szól a sport? Elsősorban az egészség megőrzéséről, mint ahogy ez a Movember kezdeményezés is erről szól. Ez egy prevenció, teljesen egyértelmű, hogy a sportolóknak egy ilyen kezdeményezés mögé oda kell álljanak.”

A szőrnövesztés mellett a sportolók egy havi borotválkozásra szánt pénzüket ajánlják fel az Urológiai Klinika Dr. Kelenhegyi Márton Alapítványának.
 
-ds-
Vízilabda hírek
dvse
debrecen
movember