cover image
Egyéb

Túl kell lépni a horvát Fradin!

2016. október 25. 11:53

Dabrowski Norbert, a ZF-Eger vezetőedzője a Vad Lajos irányításával 2000-ben bajnoki aranyérmet szerző zöld-fehérekhez hasonlította a Primorje Rijekát. A megfiatalított rivális ellen nem vár könnyű csata szerdán a hevesiekre, de a szakvezető tartja, csapatának kötelező a BL-főtáblájára jutni.

„A párosítás nehézsége, hogy mi vagyunk az esélyesek, bennünket jobban nyom a teher, de ezzel meg kell birkózni. Így-is, úgy-is kötelező feladat, mint korábban is említettem, nekünk a Bajnokok Ligája főtábláján van a helyünk!”

Közvetlenül a sorsolás után nyilatkozta ezt honlapunknak Dabrowski Norbert, a ZF-Eger vezetőedzője – nos, természetesen kíváncsiak voltunk, azok után is tartja-e magát kijelentéséhez, miután szokása szerint nem kis precizitással elemezte a horvát ellenfelet.

„Természetesen! – vágta rá határozottan, majd kitért a Rijekára. – A nagyváradiaktól megkaptuk az előző selejtezőkörben játszott meccseik felvételeit, ezeket végignézve bátran állíthatom, nem lesz könnyű dolgunk. Szépen vízilabdáznak, láthatóan tudják, mit akarnak. Tudják, mit akarnak, ha bent van centerben Radu, és tudják, mit akarnak, ha ő nincs bent. A jobb oldalon a bekkek viszik be a szélsőket második centerbe, tudatosan, rendszerben vízilabdáznak, ami nem véletlen, hiszen fiatal, jó edzőjük van, aki a horvát válogatott mellett is tevékenykedik. Az kétségtelen, hogy jelentősen kicserélődött a keretük, de a sok fiatallal rendkívül veszélyesek. Talán ahhoz a Fradihoz tudnám hasonlítani, amely azok után, hogy 1999-ben neves játékosokból álló csapatával nem tudott nyerni ellenünk, a BVSC ellen, a következő szezonban Vad Lajos irányításával gyengébb kerettel megnyerte a bajnokságot. A fiatalok előreléptek, nagyobb felelősséget vállaltak. Valahogy így lehet ez a Rijekánál is.”

A szakvezető által említett bivalyerős román center, Cosmin Radu mellett Ivan Buljubasic és Ante Vukicevic képviseli a rutint, de nem árt jobban figyelni az olimpia előtt megsérült, Rióról ezért lemaradó ausztrál Nathan Power Mckenzie-re, valamint a szlovák szélsőre, Maros Tkacra sem. Illetve persze a fiatalokra, akik valóban mindinkább élnek a több játéklehetőséggel.

A Primorje a Bajnokok Ligája második selejtezőkörében a H-csoportot nyerte meg: előbb 9–7-re győzte le a Nagyváradot, majd 10–9-ra a Steauát, így a végén kiengedve belefért a Sabadell elleni 12–5-ös vereség is. Hogy teljes legyen a kép, ahhoz a Jug Dubrovnik bajnoki megszorítása (a BL-címvédő nagy nehézségek árán csak 11–9-re tudott nyerni ellene) tartozik hozzá, azaz valóban nem vár sétagalopp az egriekre.

Apropó, egriek? Vajon ezen rendkívül fontos párharc előtt a tréner mit érez, hol tart a szerdai, horvátországi odavágóra ma utazó csapata?

„Teljesen mindegy, hol tartunk, tovább kell jutnunk! – kontározott Dabrowski Norbert. – De hogy ne kerüljem ki a kérdést: a problémáink köztudottak, ideális helyzetről nem beszélhetünk, de ezzel nem foglakozunk. Rijekába a legerősebb keretünkkel utazunk. Noha Hárai Balázs is még a munka elején tart, ezúttal is ott lesz centerben, illetve a szezonban először játszik a Rióban kéztörést szenvedő Milos Csuk is. Nincs mese, oda kell tennie mindenkinek magát!”

Férfi Bajnokok Ligája, 3. selejtezőkör:
Október 26., szerda:

A Híd-OSC-Újbuda-Sport Management Verona (olasz) – 19.30
Primorje Rijeka (horvát)-ZF-Eger – 19.30
AN Brescia (olasz)-Jadran Carine Herceg Novi (montenegrói) – 20.00
Waspo Hannover (német)-Digi Nagyvárad (romániai) – 21.00

A visszavágókat november 9-én rendezik.

A főtábla beosztása:

A csoport:

Olympiakosz Pireusz (görög)
Szolnoki Dózsa-Közgép
Olympique Nice (francia)
Spandau Berlin (német)
A-Híd OSC-Újbuda vagy Verona
Brescia vagy Jadran Herceg Novi


B csoport:

Jug Dubrovnik (horvát)
Pro Recco (olasz)
CNA Barceloneta (spanyol)
Partizan Belgrád (szerb)
Hannover vagy Nagyvárad
ZF-Eger vagy Primorje Rijeka


A Bajnokok Ligája Hatos Döntőjét május 25. és 27. között rendezik Budapesten.

a.z.

Vízilabda hírek
eger
bl
rijeka-eger
dabrowski norbert