cover image
Egyéb

Az Eger vetett véget a miskolci veretlenségnek

2016. október 22. 18:45

Dabrowski Norbert együttese 4–4 után „robbantott”, s végül magabiztosan nyerte a két 10 pontos rangadóját. A BVSC az utolsó negyedben fordított a remeklő Tatabánya ellen, míg a Kaposvár nyerte a két nulla pontos együttes csatáját. Az utolsó meccsen a Ferencváros a Honvéd otthonában nyert, és tartja a lépést az egriekkel.

A forduló előtt egyaránt 10-10 ponttal álló Miskolc és Eger összecsapása nagy küzdelmet ígért – nos, 4–4-ig pontosan így is történt. Hiába vezetett Kovács Gergő és Decker Ádám emberelőnyből szerzett góljával 2–0-ra a Bajnokok Ligája selejtezőre hangoló hevesi együttes, Alex Bowen és Szasa Misics révén egyenlítettek a hazaiak. Majd Borisz Vapenszki és Hosnyánszky Norbert akciógóljára is volt válasza az amerikai és szerb légiósnak, így a nagyszünetben döntetlennek örülhettek a lelkes hazai nézők. A folytatásban azonban megrázta magát Dabrowski Norbert alakulata, meg sem állt a negyedik negyedre 10–4-ig, avagy miközben hátul még inkább összekapta a védelmét, hat gólt szerzett zsinórban. Bowen és Misics a végén kozmetikázta az eredményt, de végül így is magabiztosan, 10–7-re nyert az Eger, amely Braniszlav Mitrovics kapus cseréjeként Tóta Gergő személyében újoncot avatott.

watch?v=gyb-55EGTS0A két pont nélküli csapat csatáját a Kaposvár nyerte. Szécsi Zoltán csapata nem bízott semmit a véletlenre, három akciógóllal (Sántavy Máté, Tóth Kristóf, Kovács Olivér) és egy fórgóllal (Polovic Krisztián) kezdett – tette mindezt úgy, hogy képes volt nullán tartani az UVSE-t. A somogyiak a második negyedben Juhász-Szelei Norbert révén már 5–0-ra alakították az eredményt, ami mintha felébresztette volna a vendégeket. Az elnyűhetetlen Dávid Zoltán akciógólja adta meg a lökést, majd Hertzka Olivér, újra Dávid, és Márkus Márton jegyzett akciógólt, így 5–4-re jött fel Németh Zsolt alakulata! Innen szinte új meccs vette kezdetét, amelyben felváltva születtek egy ideig a gólok, miközben a két kapus, Krémer Balázs (ő 53%-kal zárt), és Laboncz József (57%) teljesítményét azért nem érhette sok kritika. Tóth Kristóf és Hegedűs Bence akciógóljával 9–6-ra lépett el a Kaposvár, háromgólos előnnyel indult így neki a végső menetnek – ebben azonban előbb Korényi Balázs, majd ötméteresből (kiharcolta Keresztúri Márton) Dávid talált be, s jött fel 9–8-ra az UVSE. A negyed második felében azonban már csak a hazaiak szereztek gólt, szám szerint hármat, így végül 12–8-ra hozták a meccset, s szerezték meg első pontjaikat.

watch?v=MPnKQJVkLlIA Szőnyi úton a női rangadó után a BVSC férficsapata a Tatabánya ellen indult a kötelezőnek mondott három pont megszerzéséért – nos, kiderült, Märcz Tamás Euro Kupás szépreményű együttese senki ellen nem mehet biztosra. Zantleitner Tamás legényei nem véletlenül győzték le a Kaposvárt, ezt ezúttal is igazolták. Francsics Dániel vezérletével három negyedig vezettek – 3–1-re, 4–2-re, 6–3-ra és 7–5-re. A zuglóiak erejét bizonyítja, az utolsó negyedben képesek voltak összekapni magukat, nem kaptak több gólt, illetve Szabó Bence és Czigány Károly révén akciógóllal egyenlítettek, majd 1.02-vel a vége előtt Kovács Péter „szállított” egy fórt, amelyet Török Béla a lejáratkor lőtt be. Miután Györke Zsolt (56%) védett még egyet (amúgy a túloldalt az 53%-kal teljesített Jászberényi Gábor), ez a találat döntött végül a felek között.

A Kőér utcában a Honvéd alaposan megnehezítette a Ferencváros dolgát. Vad Lajos együttese a 17. percben Szivós Márton vezérletével még 6–5-re vezetett, elöl és hátul is méltó riválisa volt esélyesebbnek tartott ellenfelének. Varga Zsolt együttese innen váltott, gyorsan két akciógólt jegyzett a felettébb aktív, rendületlenül próbálkozó Madaras Norbert, ötméterest (kiharcolta Szirányi Balázs) értékesített Stefan Mitrovics, majd megúszásból volt eredményes Nyéki Balázs. Az utolsó negyedben Fazekas Tibor góljaival kapaszkodtak a hazaiak, 1.21-gyel a vége előtt azonban Varga Dániel időkérés után emberelőnyből voltaképpen eldöntötte a csatát. A Ferencváros végül 12–8-ra nyert egy olyan meccsen, amelyen a végeredmény nem feltétlenül tükröző hűen azt a küzdelmet, amit mutattak a felek.

Eredmény – E.ON férfibajnokság, 5. forduló, B csoport

Kaposvári VK–UVSE 12–8 (4–0, 1–2, 4–4, 3–2)
Gólszerzők:
Juhász-Szelei 3, Tóth K. 2, Polovic 2, Vindisch, Sántavy, Hegedűs B., Kovács O., Pataki, ill. Dávid 3, Tóth Z., Márkus M., Hertzka, Korényi, Szentesi
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

BVSC-Zugló–EBP-Tatabánya 8–7 (1–3, 2–2, 2–2, 3–0)
Gólszerzők:
Török 3, Czigány 2, Szabó Bence, Pásztor, Létay, ill. Francsics 4, Regős, Salamon A., Vuksanovics
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

PannErgy-Miskolc–ZF-Eger 7–10 (1–2, 3–2, 0–4, 3–2)
Gólszerzők:
Bowen 4, Misics 3, ill. Kovács G. 3, Lőrincz 2, Hosnyánszky 2, Vapenszki 2, Decker Á.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

RacioNet-Honvéd–PQS-Ferencváros Waterpolo 8–12 (4–3, 1–2, 1–4, 2–3)
Gólszerzők:
Szivós 3, Gyárfás 2, Fazekas 2, Kiss G., ill. Madaras 4, Varga Dániel 2, Jansik Sz. 2, Katonás, Nyéki, Marko Csuk, S. Mitrovics
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

A csoport állása:

1. Ferencváros 13 pont
2. Eger 13 pont
3. Miskolc 10 pont
4. Honvéd 7 pont
5. BVSC 6 pont (4 mérkőzés)
6. Kaposvár 3 pont
7. Tatabánya 3 pont
8. UVSE 0 pont (4 mérkőzés)
Vízilabda hírek
e.on férfibajnokság
b csoport