cover image
Egyéb

E.ON Férfibajnokság, B csoport: parázs csatákra van kilátás

2016. október 21. 12:22

A miskolci uszodában ingyen belépéssel csalogatják a közönséget – a hazaiak az Egerrel vívhatnak éles találkozót. A Honvéd a Ferencvárossal játszik fővárosi rangadót, a BVSC a Tatabányával találkozik, míg a két 0 pontos csapat, a Kaposvár és az UVSE egymással mérkőzik.

Bár a Sportok Házában fontos döntések születnek majd a Magyar Vízilabda Szövetség tisztújító közgyűlésén, a vízben is lesz élet szombaton: délután, kora este teljes fordulót rendeznek a férfibajnokságban.

A B csoport rangadóját Miskolcon rendezik, ahol az egyaránt 10-10 pontos hazaiak és a Bajnokok Ligája 3. selejtezőjére, a Primorje Rijeka elleni kettős csatára készülő egriek csapnak össze. A felek a BENU Magyar Kupa selejtezőjében már találkoztak egymással, a hevesiek akkor 4–0-s utolsó negyediknek köszönhetően 8–4-re nyertek a Kemény Dénes Sportuszodában – Dabvrowski Norbert ezúttal nehezebb partira számít. Különösen azért, mert a Miskolc elkapta a fonalat, a Honvéd elleni 11–11-es rajt óta három mérkőzését is megnyerte, legutóbb parádés hajrával tette ezt az UVSE ellen. Sike József vezetőedző bízik abban, megszorítják neves ellenfelüket. Ebben számítanak lelkes közönségükre, akik ingyen tekinthetik meg a 17 órakor kezdődő találkozót!

A fővárosi Kőér utcában is nagy csatára van kilátás: a Honvéd a veretlen, Egerben pontot szerző Ferencvárost fogadja. Mindkét együttes az összeszokás fázisában tart, hogy melyik előbbre, a mérkőzés adhatja meg a választ. Persze, ha azt vesszük, hogy Varga Zsolt csapatában Madaras Norbert, Varga Dániel, Szirányi Balázs és Stefan Mitrovics is bizonyította már, a jó pólós hamar képes integrálódni, és a korábbi zöld-fehér játékosok, Nyéki Balázs, Katonás Gergő és a többiek is képesek magas szinten játszani, esélyesebbnek a vendégek tűnnek. Igen ám, de aki ismeri Vad Lajos csapatait, tudja, bármikor képesek meglepetést okozni, s miután Szivós Márton személyében igazi vezérre leltek (újra), felettébb érdekfeszítő egy óra áll előttünk.

Nagy lesz a tét Kaposváron, ahol az eddigi nem feltétlen szerencsés, a felsőházba jutásról még nem lemondó házigazda első pontjait igyekszik megszerezni. Könnyű menetre nem számíthat, hiszen a hozzá hasonlóan 0 pontos vendégek az előző körben Dávid Zoltán vezérletével közel, nagyon közel álltak a Miskolc legyőzéséhez, avagy ezt a párharcot bátran háromesélyesnek nevezhetjük.

Az Euro Kupa következő körére is készülő BVSC (amely egy meccsel kevesebbet játszva áll pillanatnyilag az ötödik helyen) ugyan esélyesebb a Kaposvárt felülmúló Tatabánya ellen, de biztosra nem mehet, avagy a Szőnyi úton is parázs összecsapás kerekedhet ki a felek ütközetéből. És ne feledjük, a férfimeccs előtt női rangadót rendeznek, hiszen a BVSC női csapata 15.15-tól a bajnok UVSE-t fogadja!

E.ON férfibajnokság, 5. forduló, B csoport
A szombati program:

Kaposvári VK–UVSE – 16.00
BVSC-Zugló–EBP-Tatabánya – 17.00
PannErgy-Miskolc–ZF-Eger – 17.00
RacioNet-Honvéd–PQS-Ferencváros Waterpolo – 18.30

A csoport állása:

1. Ferencváros 10 pont
2. Eger 10 pont
3. Miskolc 10 pont
4. Honvéd 7 pont
5. BVSC 3 pont (3 mérkőzés)
6. Tatabánya 3 pont
7. Kaposvár 0 pont
8. UVSE 0 pont (3 mérkőzés)

Vízilabda hírek
e.on férfibajnokság
b csoport