cover image
Egyéb

Csoportelsőként jutott tovább a Fradi

2016. október 16. 11:52

Varga Zsolt együttese az Euro Kupa spliti selejtezőjében nagy csatában 13–12-re győzte le a házigazda Posk Split együttesét, így két győzelemmel elsőként zárt a hármas csoportban.

Miután pénteken a Ferencváros 17–6-ra győzte le a Bayer Uerdingent, míg másnap a Posk Split „csak” 14–7-re verte meg a német csapatot, a magyar-horvát rangadón a hazaiak voltak győzelmi kényszerben.

Érdekesen alakult aztán a mérkőzés. Remekül kezdett Varga Zsolt együttese, hiszen hátul minden hibátlanul működött, Vogel Soma kapuja érintetlen maradt, miközben Madaras Norbert, Tóth Márton és Nyéki Balázs is gólt jegyzett. A negyed végén Delic törte meg a hazai gólcsendet, így 3–1-gyel kezdett a Fradi.

A második negyedben fordult a kocka, Madaras ötöse után négy spliti gól következett zsinórban – a lökést a volt szegedi Aljosa Kunac adta meg a házigazda számára. Egy, azaz egyetlen másodperccel a negyed vége előtt Madaras egyenlített, így a nagyszünetben 5–5 állt a táblán.

Nem sokáig. A harmadik menetben bekezdet a zöldek, Katonás Gergő, a remeklő Madaras és Stefan Mitrovics is gólt szerzett, 8–5-re léptek meg a mieink. A változatos meccsen ismét a splitiek percei következtek, Franicevic és Borovcic góljaival zárkóztak, de a harmadik negyed zárszava újra a Fradié volt: Mitrovics alakította 7–9-re az állást.

A záró menetben Butic szépített, majd Marko Csuk villanásával vezetett ismét kettővel a Varga-csapat, ám a házigazda csak nem akart megtörni. Vukic 5.43-mal a vége előtt szépített (9–10), ám a Fradi igyekezett elejét venni annak, hogy még jobban belelovalja magát a házigazda. Szirányi Balázs és Jansik Szilárd találatával nyitotta az ollót a magyar csapat.

A Split meg zárta össze… Két góljával 2.03-mal a vége előtt egyetlen gólra zárkózott (11–12), avagy a végletekig izgalmasan alakult a parti. Mitrovics igyekezett nyugtatni a Fradit, gólja aranyat ért, főleg úgy, hogy már csupán Kunac tudott spliti oldalról betalálni. A végén a hazaiak még időt kértek, az egyenlítésért támadtak, de hiába – a Ferencváros nagy csatában 13–12-re nyert, és csoportelsőként jutott tovább!
 
Varga Zsolt vezetőedző rövid értékelése:

„Annak örülök, hogy ezt a selejtezőkört megnyertük és elsőként jutottunk tovább. De a horvátoktól tizenkét gólt kaptunk, ami nagyon sok. Azt gondolom, hogy egy jó csapat akkor tud stabilan és jól játszani, ha nyolc gólnál többet nem kap. A legfontosabb, hogy ezen javítsunk. Ennél sokkal stabilabban és jobb védekezéssel kell játszanunk már jövő héten a bajnokságban a BVSC és a Honvéd ellen is. Fontos, hogy a játékunk összeálljon a következő Euro Kupa-fordulóra, mert az biztos, hogy az sokkal nehezebb lesz.”

Eredmény - Euro Kupa, selejtező, 3. nap, Split:

Posk Split (horvát)–PQS-Ferencváros Waterpolo 12–13 (1–3, 4–2, 2–4, 5–4)
Gólszerzők:
Franicevic 3, Vukic 2, Delic 2, Kunac 2, K. Butic, Borovcic, Z. Butic, ill. Madaras 4, Mitrovics 3, Katonás, Nyéki, Szirányi, Tóth M., Jansik Sz., Marko Csuk

A végeredmény: 1. Ferencváros 6 pont, Split 3 pont, 3. Uerdingen (német) 0 pont


Vízilabda hírek
ftc
ek
split-ftc