cover image
Egyéb

Továbbjutott a BVSC is!

2016. október 16. 11:50

Märcz Tamás együttese a kassai Euro Kupa selejtező zárónapján 8–7-re legyőzte a montenegrói Primorac Kotort, így a Canottieri Napoli mögött csoportmásodikként jutott tovább.

Ki-ki meccs a Primorac Kotor ellen, tét a továbbjutás – így kezdtek a felek neki a partinak. Miután mindkét csapat kikapott a Canottieri Napolitól, és mindkettő legyőzte a Kosciét, kettejük találkozója döntötte el a második továbblépő kilétét. A gólkülönbségnek hála a döntetlen a BVSC mellett szólt volna, ugyanakkor Märcz Tamás is amondó volt, győzni kell, nem számolgatni.

Ennek megfelelően kezdtek a vasutasok: ugyan Krivokapic rögvest az első kotori támadást góllal fejezte be, a magyar együttes három találattal válaszolt. Sorrendben Török Béla, Czigány Károly és Kovács Péter talált be, miközben Györke Zsolt kapuját nem tudták bevenni az ellenfél játékosai.

A 3–1-es nyitónegyed után megváltozott minden, hiszen a Kotor sorra lőtte góljait, 4–4-nél egyenlített, majd Csapó Miklós gólja után Petrovic is betalált. Várnai Kristóf előnygólja nyugtatóan hatott, így 6–5-ös vezetéssel mehettek a mieink a nagyszünetre.

A harmadik negyedben is keményen gyűrték egymást a felek, a jelentések szerint a küzdőjelleg dominált – az egyik oldalon Gopcevic, a másikon Czigány volt eredményes, őrizte tehát minimális előnyét a BVSC.

A záró felvonás őrült izgalmakat hozott: a Kotor első támadásból egyenlített (Krijestorac), majd három perc fel-le úszkálás következett. A gólcsendet Szabó Bendegúz törte meg, egyúttal némi meglepetésre 3.57-tel a vége előtt ezzel be is állította a végeredményt! A BVSC 8–7-es győzelme azt jelenti, második helyen továbbjutott a magyar együttes!
 
"Koncentráltan, dinamikusan kezdtünk, de ellenfelünk is minden erejét mozgósította a győzelemért. Az egész meccsen fej fej mellett haladt a két csapat, nagyon odafigyelve a védekezésre, ezért minden gól nagy jelentőséggel bírt. Nem játszottunk kifejezetten jól, de a legfontosabb pillanatokban úgy éreztem, mi voltunk higgadtabbak! A Primorac Kotor sokat erősödött a tavalyi évhez képest és kemény ellenfél volt a továbbjutásért folyó harcban. Ennek ellenére úgy érzem, mindenképpen megérdemelten jutottunk tovább. Gratulálok a játékosaimnak, akik remekül küzdöttek a mai napon" - értékelt Märcz Tamás vezetőedző a klub weboldalán.

Eredmény - Euro Kupa, selejtező, 3. nap, Kassa:

BVSC-Zugló–Primorac Kotor (montenegrói) 8–7 (3–1, 3–4, 1–1, 1–1)
Gólszerzők:
Czigány 2, Csapó, Várnai, Török, Kovács P., Pásztor, Szabó B., ill. Petrovic 2, Gopcevic, Radonjic, Krivokapic, Krijestorac, Matkovic

A másik mérkőzésen:
Hornets Kosice (szlovák)–Canottieri Napoli (olasz) 11–13

A végeredmény: 1. Canottieri 9 pont, 2. BVSC 6 pont, 3. Kotor 3 pont, 4. Kosice 0 pont
Vízilabda hírek
BVSC
ek
kotor-bvsc