cover image
Egyéb

Egerben adott a feladat

2016. október 13. 14:42

Minimálisan két győzelem a cél, de azért nem mondunk le arról sem, hogy három sikerrel elsőként lépjünk tovább” – mondta Dabrowski Norbert, a ZF-Eger vezetőedzője, akinek együttese odahaza mérkőzik a BL-selejtezőben sorrendben a Marseille, a Verona és a Mornar Split csapataival.

Egerben a korábbi alanyi főtáblás jogok miatt „ismerkednek” a Bajnokok Ligája selejtezővel, mint „intézménnyel” – a hazai rendezéssel ráadásul rögvest ott vannak a sűrűjében. Egy biztos, a Bitskey-uszodában és a klub vezérkarában minden adott ahhoz, hogy sikeres rendezője legyen az egyesület a hétvégi minitornának, és remélhetőleg a csapat sem okoz majd csalódást.

A csapat, amely továbbra sem kis nehézségekkel küzd, hiszen továbbra sem számíthat két klasszisra, az egyaránt sérüléséből lábadozó Hárai Balázsra és Milos Csukra. Éppen ezért nem a teljesítmény, sokkal inkább a továbbjutást a fontos a szakmai stáb számára.

„Ez így van, nem a minőségen van a hangsúly – bár természetesen nem sértődök meg, ha jól játszik a csapat –, lényegi szempontból mindent visz az első két hely egyikének a megszerzése. Minimálisan tehát két győzelem a cél, de azért nem mondunk le arról sem, hogy három sikerrel elsőként lépjünk tovább” – adott tájékoztatást Dabrowski Norbert vezetőedző.

Sorrendben a francia Marseille, az olasz Verona és a horvát Mornar Split ellen ugrik medencébe a hevesi társaság, amely szombaton továbbjutást „ünnepelne”, és vasárnap szíve szerint „csak” behúzná a kötelezőt. Bár miként a tréner fogalmazott: „A Split sem lebecsülendő ellenfél, az előző idényben nehezen nyertünk ellene egy nemzetközi tornán. Ambiciózus fiatal, a válogatott keretbe bekerülni vágyó fiatal játékosok alkotják a keretét, még véletlen sem szabad fél vállra venni őket. A Marseille kerete jelentősen kicserélődött, az első francia bajnoki fordulóban vereséget szenvedett, momentán nehéz az erejüket bemérni. Nem úgy a Veronáét, amely komplett együttes, az sem lenne meglepő, ha a sorozat főtáblájára kerülne.”

Férfi Bajnokok Ligája, 2. selejtezőkör
E csoport, Eger
A program

Október 14., péntek

ZF-Eger–CN Marseille, 18.30
SM Verona–VK Mornar Split, 20.00

Október 15., szombat
ZF-Eger–SM Verona, 18.00
CN Marseille–VK Mornar Split, 19.30

Október 16., vasárnap
SM Verona–CN Marseille, 12.00
ZF-Eger–VK Mornar Split, 13.30

További csoportok
F csoport (Brescia) - az OSC-ről itt olvashat

AN Brescia (olasz)
Crvena Zvezda (szerb)
A Híd-OSC-Újbuda
Sintez Kazany (orosz)

G csoport (Herceg Novi):

NC Vouliagmeni (görög)
ASC Duisburg (német)
PVK Jadran Herceg Novi (montenegrói)
Waspo Hannover (német)

H csoport (Rijeka):

Primorje Rijeka (horvát)
CN SABADELL (spanyol)
CSM Digi Nagyvárad (román)
Steaua Bukarest (román)

Csoportonkét az első két helyezett kerül a harmadik selejtezőkörbe, ahol az elsőket a másodikokhoz sorsolják, és páros meccsek után kerülnek majd a főtáblára a győztesek.

A már főtáblás csapatok (már ki is sorsolták a csoportokat, sőt, már a menetrendet is):

A csoport


Olympiakosz Pireusz (görög)
Szolnoki Dózsa-Közgép
Olympic Nice (francia)
Spandau Berlin (német)
A D jelű 3. selejtező győztese
A B jelű 3. selejtező győztese

B csoport

Jug Dubrovnik (horvát)
Pro Recco (olasz)
CNA Barceloneta (spanyol)
Partizan Beograd (szerb)
Az A jelű 3. selejtező győztese
A C jelű 3. selejtező győztese

A Bajnokok Ligája Hatos Döntőjét május 25. és 27. között rendezik Budapesten.

a.z.

Vízilabda hírek
szolnok
bl
dabrowski norbert