cover image
Egyéb

A továbbjutás a legfontosabb Bresciában

2016. október 13. 10:18

„Az eddigi produkciónk után nem lehet keserű a szánk íze, ugyanakkor tudjuk, a nagyobb feladatok még előttünk állnak. Szeretném, ha ezen a három mérkőzésen ugyanilyen hatékonyan játszunk, noha természetesen ezúttal a mutatott játéknál az eredmény a fontosabb” – vezette fel Vincze Balázs a hétvégi BL-napokat, avagy az A-Híd-OSC-Újbuda Olaszországban is győzelemre tör.

Útra kelt az A-Híd-OSC-Újbuda.

Tekintettel arra, hogy a repülős utazást a hajnali kelés, átszállások okozta procedúra miatt a buszozásnál kényelmetlenebbnek találta a szakvezetés, minibuszokkal indult el a társaság. A célállomás Brescia, ahol péntektől vasárnapig a Bajnokok Ligája második selejtezőkörében játszik az együttes.

Látva a többi csoportot, talán kijelenthetjük, hogy a legkeményebb kvartettben.

Az ellenfelek ugyanis sorrendben: a szerb Zvezda, az orosz Kazany és az olasz Brescia.

„Kétségtelen, roppant erős csoportba kerültünk, de ezen már túlléptünk – fogalmazott Vincze Balázs szakvezető. – A célunk természetesen az első két hely hely egyikén végezni, azaz a továbbjutást elérni. A mérkőzésbeosztás ebből a szempontból kedvezőnek mondható, ám ha kicsit tovább reménykedek, és az első pozíciót látom magam előtt, akkor azt mondom, ehhez viszont nehezebb.”

Valóban, a házigazda az előző szezon Euro Kupa fináléjában magabiztosan legyőzött Kazannyal kezd, utána a talán valamivel gyengébb Zvezda ellen, ha nem is rápihenhet a vasárnapi, OSC elleni partira, de kétség kívül erejét beosztva játszhat. Eközben szombaton este minden bizonnyal élet-halál meccset játszik a magyar és orosz együttes.

Félni persze nem kell, sőt kimondottan bizakodni lehet, hiszen a csapat a szezon elején remekül kezdett, nem kérdés, a szolnoki 14-11-es győzelmére bátran építhet. „Az eddigi produkciónk után nem lehet keserű a szánk íze, ugyanakkor tudjuk, a nagyobb feladatok még előttünk állnak. Szeretném, ha ezen a három mérkőzésen ugyanilyen hatékonyan játszunk, noha természetesen ezúttal a mutatott játéknál az eredmény a fontosabb” – mondta Vincze Balázs, akinek feltettük a kérdést, a szolnoki teljesítményt hova teszi azon a bizonyos elképzelt skálán.

Íme, a válasz! „Kimondottan magasan, hiszen jó ellenfelet sikerült legyőznünk úgy, hogy a korábbiaknál kevesebb gólon tudtuk tartani, köszönhetően a jó védekezésnek és a bravúros kapusteljesítménynek. A támadójátékunkban sem láttam sok kivetnivalót, jelentősen érezhető a két markáns centerünk csapata építése. Mindez nem csupán a gólhelyzetek kialakításában, az általuk lőtt gólokban, a kiállítások szerzésében mutatkozik meg, legalább ilyen fontos, hogy közelebb van a pozíciójuk a kapuhoz, ezáltal az átlövőink is közelebb vannak és eredményesebbek. Negatívumként említeném, hogy emberhátrányban a kapufától kaptunk négy-öt gólt, illetve előnyben onnan egyet sem tudtunk lőni, holott a csapataimra eddigi nem ez volt a jellemző. A két új centerrel azonban még nem nagyon volt idő ezt kellőképpen begyakorolni. Éppen ezért azt mondom, van még hova előrelépnünk. Alapnak rendkívül jó a szolnoki teljesítmény, a terv, hogy az erényeket megtartsuk, még ha nem is nagy múltra tekintenek vissza. És ha a felsorolt régi elemeket ismét be tudjuk építeni a játékunkba, akkor beszélhetünk majd arról, hogy tökéletesen játszunk. Napról napra, hétről hétre akarunk fejlődni.”

Jó hír, hogy a csapat minden tagjára számíthat a szakvezető, Szlobodan Nikics ugyan megfázás miatt kihagyott két napot a héten, de szerdán már teljes értékű munkát végzett.

Férfi Bajnokok Ligája, 2. selejtezőkör

F csoport, Brescia
A program

Október 14., péntek

VK Crvena Zvezda (szerb)–A-Híd-OSC-Újbuda, 19.00
AN Brescia (olasz)–Sintez Kazany (orosz), 20.30

Október 15., szombat
A-Híd-OSC-Újbuda–Sintez Kazany, 19.00
AN Brescia–VK Crvena Zvezda, 20.30

Október 16., vasárnap
Sintez Kazany–VK Crvena Zvezda, 10.30
AN Brescia–A-Híd-OSC-Újbuda, 12.00

További csoportok

E csoport (Eger) - az Egerről itt olvashat

ZF-Eger
CN Marseille (francia)
SM Verona (olasz)
VK Mornar Split (horvát)

G csoport (Herceg Novi):

NC Vouliagmeni (görög)
ASC Duisburg (német)
PVK Jadran Herceg Novi (montenegrói)
Waspo Hannover (német)

H csoport (Rijeka):

Primorje Rijeka (horvát)
CN SABADELL (spanyol)
CSM Digi Nagyvárad (romániai)
Steaua Bucuresti (román)

Csoportonkét az első két helyezett kerül a harmadik selejtezőkörbe, ahol az elsőket a másodikokhoz sorsolják, és páros meccsek után kerülnek majd a főtáblára a győztesek.
 
A már főtáblás csapatok (már ki is sorsolták a csoportokat, sőt, már a menetrendet is):

A csoport


Olympiakosz Pireusz (görög)
Szolnoki Dózsa-Közgép
Olympic Nice (francia)
Spandau Berlin (német)
A D jelű 3. selejtező győztese
A B jelű 3. selejtező győztese

B csoport

Jug Dubrovnik (horvát)
Pro Recco (olasz)
CNA Barceloneta (spanyol)
Partizan Beograd (szerb)
Az A jelű 3. selejtező győztese
A C jelű 3. selejtező győztese

A Bajnokok Ligája Hatos Döntőjét május 25. és 27. között rendezik Budapesten.

a.z.
Vízilabda hírek
osc
bl
vincze balázs